Terug van weggeweest

Gisteravond kwam de jongedame Williams naar huis vanaf het aupair adres. Ze streek neer in onze tuin en ging vertellen. Van de kinderen die haar uitscholden voor varken, van kinderen die in de supermarkt enorme scènes schopten zoals wij wel eens zagen bij het programma van de nanny. Dat ze de hele middag zaten te huilen om hun moeder en dat hun moeder alleen maar druk was. Dat ze met ijs gingen gooien als ze hun zin niet kregen van de jongedame. Ze communiceerden rond de jongedame heen en ze maakten een tekening van het gezin. Het huis met hun zessen en boven op zolder achter de tralies werd de jongedame uitgebeeld.

Meneer Williams rookte verbeten de ene sigaret naar de ander en gaf Mevrouw Williams gelijk dit kon niet meer. Meneer Williams gaat de jongedame dinsdag halen en haar spullen. Hij wil ook een gesprek met deze mensen.

De vorige aupair ging elke week huilend naar huis en kwam huilend weer terug. Haar ouders stuurden haar terug. Doorzetten vind Mevrouw Williams een groot goed maar dit is geen doorzetten, dit is overleven.

De jongedame Williams heeft aangegeven te stoppen, en ze zag er gelijk een stuk beter uit. Vrolijk wit en geel. Ze heeft vandaag schoolspullen gekocht en ze weet ineens wat ze wil studeren. Mevrouw Williams bedacht zich dat deze keuze niet de goede was voor de jongedame maar dat ze hier heel veel van geleerd heeft. Een verkeerde keuze bestaat niet, elke keuze die je maakt geeft weer andere keuzes en zo leer je in het leven.

Mevrouw Williams neuriet eigenlijk de hele dag, ze vindt het erg leuk dat de jongedame weer thuis komt.
Advertenties

One thought on “Terug van weggeweest

  1. Altijd goed om op verkeerde besluiten terug te mogen komen, dat geeft zekerheid voor een volgend besluit. Keuzes maken wordt niet makkelijker met leeftijd maar het besef van omkeerbaarheid groeit wel. Jongedame heeft gekozen en besloten, nu kan ze verder. Wat blijft is het nare gevoel, dat moet slijten.
    Heel veel succes jongedame met je studie!!!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s