consultatiebureau-arts

Vanwege haar werk heeft Mevrouw Williams vaak te maken met de consultatiebureau-arts, de cba. Mevrouw Williams heeft het niet op deze vrouw. Ze kent deze vrouw ook uit een ver verleden toen de eerste Williams naar de cba moest.  De cba heeft medicijnen gestudeerd maar Mevrouw Williams twijfelt hier toch bijna altijd aan.  De eerste Williams had in een bezoek aan de cba verteld dat als ze migraine had dat ze een paracetemol kreeg. De cba belde Mevrouw Williams, hoe kon Mevrouw Williams nu een kind van 9 een paracetemol geven als ze migraine had. Mevrouw Williams wist toch wel dat bij hoofdpijn de ramen open moesten, veel frisse wind door de kamer en een lekkere wandeling deed ook altijd goed maar geen paracetemol!
Mevrouw Williams staat niet gauw met haar mond vol tanden maar nu vroeg ze zich toch af of ze de dokter aan de telefoon had. Heeft u zelf wel eens hoofdpijn of bent u bekend met migraine vroeg Mevrouw Williams. Gelukkig niet zei de cba. Mevrouw Williams die sinds haar vroege jeugd aan vreselijke migraine lijdt begreep gelijk dat de cba er geen verstand van had. Ze gaf aan dat de jonge Williams gewoon een paracetemol kreeg als ze migraine had en dat de cba maar eens in de boeken moest duiken, want een migraine patient wil graag rust, stilte en donker om zich heen tijdens een aanval.

Zo kabbelde de jaren verder met af en toe een verplicht bezoekje aan de cba want uiteraard altijd weer tot de verbazing bleef spreken. Nu heeft de jongste Williams niet de beste fijne motoriek en de juffrouw gaf aan dat hij ondanks alle enthousiasme in groep 3 erg veel moeilijkheden had met schrijven. De cba had dit ook een tijdje terug opgemerkt en de jonge Williams opgeroepen, alleen op een heel ongelukkig tijdstip voor de Williamsen. Mevrouw Williams wilde deze afspraak verzetten en weer sloeg de verbazing toe.

Goedenmiddag jeuggezondheidsdienst afdeling planning, Goedenmiddag ik heb voor volgende week dinsdag een afspraak maar we kunnen niet op dit tijdstip. Momentje ik kijk in de agenda, ach wat zie ik nu , de cba kan alleen maar op dinsdag, en er is ook geen andere dag voor gepland (???). Kunt u echt niet, nee helaas we kunnen niet. Weet u er mag ook iemand anders meekomen hoor, bijvoorbeeld de buurvrouw……..eh de buurvrouw? Ik zou er toch graag zelf bij zijn of mijn man. Diepe zucht aan de planningkant, dan moet ik het helaas afzeggen, ik kan ook geen nieuwe afspraak met u maken. Mag ik u telefoonnummer dan kan er gebeld worden mocht dit nodig zijn…..

Mevrouw Williams legde de telefoon neer en bedacht zich dat de cba haar na al die jaren nog steeds bleef verbazen!.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s