Moederen

Mevrouw Williams denkt regelmatig na over het moederen. Moedert ze wel goed, moedert ze we genoeg, moedert ze wel op de juiste manier.
Zo is er vanavond een ouderavond over het reilen en zeilen in groep 3. De jongste Williams zit daar in de groep en Mevrouw Williams heeft heel wat jaren deze groep bestierd. Ook op deze school , sterker nog dit was altijd het lokaal van Mevrouw Williams maar goed, geen sentiment meer Mevrouw Williams heeft een andere keuze gemaakt, een hele goede zelfs maar dit terzijde.
Mevrouw Williams heeft eigenlijk geen zin om daar vanavond te gaan zitten en het verhaal aan te horen wat Mevrouw Williams jarenlang zelf afstak en al een paar keer eerder gehoord heeft toen de andere Williamsen deze klas bezochten.
De moeder van Mevrouw Williams , ook een vakzuster, merkte fijntjes op dat Mevrouw Williams dit allemaal wel zo vond maar toonde ze wel genoeg belangstelling voor haar kind en zijn klas.
Nu wil dat deze groep twee juffen heeft waarvan er 1 , een goede vriendin is van Mevrouw Williams. Mevrouw Williams komt vaak op vrijdag even bijkletsen en hoort en passant wat haar zoon doet en niet doet. Dat vind Mevrouw Williams ook belangstelling tonen, gecombineerd met het tonen van belangstelling voor het werk van de vriendin die dan steevast een klopje op de schouder krijgt omdat het een enorme klus is een groep 3. Klaar toch…nee zegt iets in Mevrouw Williams je moet er toch naar toe, je moet daar gaan zitten en luisteren en vragen stellen. Gerichte vragen ..waar je eigenlijk al antwoord op weet, belangstelling tonen.
Mevrouw Williams voelt zich dan net als in de 1e klas, toen kon Mevrouw Williams al lezen. Ze moest gewoon meedoen met boekje 1 en niet vervelend zijn. Maar dat wordt Mevrouw Williams altijd als ze de stof kent en die weer en weer moet horen.

Is Mevrouw Williams wel een goede moeder? Dat ze zich zoveel vragen stelt over de ouderavond, ze moet gewoon gaan en niet denken dat in die tijd heerlijk iets voor zichzelf had kunnen doen omdat alle Williamsen dan naar bed zijn. Maar daar zit em nou de kneep dat doet Mevrouw Williams dus niet!

Advertenties

One thought on “Moederen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s