Valentina’s laatste reis

De Valentina, Alba Arbuckle’s woonboot, afgemeerd aan de oever van de Thames in Londen, is haar veilige haven.

Alba krijgt steeds sterker het gevoel dat ze vastgelopen is. Een gevoel dat sterker wordt, als ze een portret van haar moeder Valentina vindt. Een prachtige pastel, gemaakt door haar vader Thomas Arbuckle vlak nadat hij haar had ontmoet in Italië, waar hij als marineofficier tijdens de Tweede Wereldoorlog gelegerd was.
Nooit heeft haar vader iets willen vertellen over haar moeder. Haar stiefmoeder reageert zo mogelijk nog vijandiger op haar vragen.
Met de hulp van Fitz Davenport, haar beste vriend, komt Alba iets meer te weten van het geheim van haar overleden moeder.
Ze besluit dat ze alles wil weten en reist in haar eentje naar Incantellaria, het dorpje aan de Baai van Napels, waar haar moeder vandaan kwam. Ze voelt zich er vanaf het begin thuis en wordt meteen opgenomen in de gemeenschap. Er zijn zelfs mensen die denken dat ze de reïncarnatie van de beeldschone Valentina is.

Alba vindt het heerlijk om haar grootmoeder en oom te helpen in de trattoria, sluit een nichtje in haar hart en ontrafelt stukje bij beetje het geheim van haar moeder ‘ tot ze bij het dramatische moment komt dat zoveel levens voorgoed heeft veranderd. Dan weet ze dat ze naar terug moet naar huis en naar Fitz.

Mevrouw Williams had een tijdje terug op een blog gelezen over deze schrijfster en kwam vorige week een bookzine tegen in de boekhandel. Het is een boeiend en romantisch verhaal maar niet zo mierzoet. Het leest heerlijk weg en het bleef Mevrouw Williams intrigeren. Mevrouw Williams had het boek doorgegeven aan haar moeder en toen ze die vanmiddag belde verzuchtte deze tegen Mevrouw Williams “je stoort, ik was net in je mooie boek bezig”;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s