Lust

Dirk Janssens is een op seks beluste man. Als hij een affaire begint met Iris Bruweel weet hij niet wat dat voor ellende gaat betekenen. Wat voor hem een simpel slippertje is, wordt door haar beleefd als een obsessieve verliefdheid. Ze begint hem lastig te vallen, dag en nacht, via de telefoon, computer en in levende lijve. Zelfs zijn vrienden laat ze niet met rust. Inmiddels moeten Janssens en zijn vriend Stroobants alle moeite doen hun huwelijken te redden en ook de man van Iris weet niet waar hij aan toe is. De situatie loopt naar een climax als Stroobant Iris vermoordt en met Janssens het lijk probeert te verdonkeremanen. Ditmaal geen politiethriller van Deflo, maar een sterke psychologische roman waarin lustgevoelens en egocentrisme een hoofdrol spelen. De schrijver noemt de dingen onverbloemd bij hun naam wat sommige lezers zal afschrikken. Hij schetst sterke portretten van de hoofdrolspelers en laat zien dat macho-gedrag iets anders is dan een sterk karakter hebben. Spannend vanwege het onvermijdelijke drama. .

Mevrouw Williams kon vanacht niet slapen en dacht even lezen dan valt ze wel in slaap. Alleen dit boek hield haar wakker , ze was vanmorgen helemaal erdoor geobsedeerd en het is net uit. Mevrouw Williams vond het een goed boek. Vooral het egocentrisme wat door het boek de hoofdrol speelt was bijzonder. De schrijver kon dit erg goed neer zetten.
Mevrouw Williams bedacht zich wel dat ze voor vanavond maar een saai boek mee naar boven moest nemen want deze boeken hielden haar wakker.

Advertenties

One thought on “Lust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s