de operatie

De operatie is nu weer aan aantal dagen achter de rug en alleen het litteken in de hals van Mevrouw Williams en het wiebelige lijf doet haar er nog aan denken. Overmoedig geworden door het goede verloop van de operatie stond Mevrouw Williams vanmorgen alweer in haar favoriete handwerkzaak. Dat had ze beter niet kunnen doen want zo enthousiast als ze altijd is hing ze nu tegen de toonbank en bedacht zich maar 1 ding terug naar de bank. Daar is ze ook gauw weer op gaan liggen.
Mevrouw Williams is wel heel blij dat de operatie zo voorspoedig is verlopen, zonder enig noemenswaardig bloedverlies, en zonder het hele beroerd voelen. Geen morfine en twee goed voorbereidde chirurgen die na de operatie het toch wel was opgevallen hoe snel het bloed vloeide bij Mevrouw Williams. Nu is het wachten op de uitslag, die komt volgende week woensdag. Mevrouw Williams is eigenlijk niet zo ongerust, terwijl er alle reden tot ongerustheid was want daarom werd er toen besloten om te opereren.

Mevrouw Williams vertrouwt op haar gevoel, dat had haar vrijdag ook niet in de steek gelaten, en de lorazepam trouwens ook niet ;-).
Net als de vorige keer had Mevrouw Williams totaal geen angst voor de operatie na iname van deze tabletten. Ze werd er heel vrolijk van en vertelde hele verhalen aan de mensen in de ok, die vreselijk met Mevrouw Williams moesten lachen, op een gegeven moment zei een broeder zelfs dat het nu genoeg was..en toen werd Mevrouw Williams wakker op de verkoever en vroeg ze of ze naar de afdeling mocht.
Helemaal helder belde ze haar moeder en declameerde het gedicht van Nicolaas Beets :

Een mens lijdt dikwijls het meest
door het lijden dat hij vreest
doch dat nooit op zal dagen
Zo heeft men meer te dragen
dan God te dragen geeft.

Ooit studeerde Mevrouw Williams nederlands en moest dit gedicht voordragen en uitleggen,..zo zie je wat lorazepam doet 🙂 Gelukkig was haar moeder blij dat ze er weer was!

Advertenties

One thought on “de operatie

  1. goed om te lezen dat je er positief in staat, volgens mij is dat het beste medicijn. Al is het ook wel heel fijn dat de medische wereld zo handig is, want zonder al die wetenschap waren we nergens (als ik naar mijn eigen pillenla kijk). Heel veel sterkte!
    Groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s