kerstgevoel

Sinds begin november zit de jongeheer Williams op een totaal ander soort school dan Mevrouw Williams ooit haar kinderen naar toe heeft gebracht. Eerst zat hij op een witte zeer verantwoorde school met zeer bewuste ouders die elke stap van het kind voorbereidde, uiteraard nooit straften of durfden te corrigeren. Mevrouw Williams had al jaren het idee er zelf niet meer tussen te passen maar de dames Williams vonden het er erg gezellig dus Mevrouw Williams liet het zo. Ze heeft heel veel bijzondere kinderen over de vloer gehad, onbeleefde, lieve, hartelijke, en de bijbehorende ouders.

De verhuizing was de aanleiding om te veranderen van school, Mevrouw Williams had een heel bevrijd gevoel toen ze de oude school achter zich liet en de jongeheer Williams vroeg de eerste week af en toe naar zijn oude school, maar had het eigenlijk veel te druk. Met de nieuwe vrienden, veelal van allochtone afkomst, met de nieuwe vriend, overbuurjongen en buurjongen in de klas. Mevrouw Williams moest wel eens lachen als ze de ouders hier hoort en bedacht zich dat waar zij vandaan kwam dit als zeer onwenselijk werd gezien. Vandaag was er de kerstmarkt, met de poffertjes, de chocomelk, de gluwhein, de turkse pizza’s en allerlei zelfgemaakte dingen. Het was er gezellig, de ouders waren leuk en de jongeheer Williams werd iedere keer heel enthousiast begroet door zijn klasgenoten.Het gaf een enorm warm kerstgevoel.
Mevrouw Williams kan zo genieten als de vader van de overbuurjongen (van afrikaanse afkomst) haar aanbied om de jongens naar school te brengen omdat zij net geopereerd is. Het gesprek met hem over de sneeuw en dat hij dat niet kende in Togo. De moeder die haar gemist had de afgelopen week, en in de zorg blijkt te werken en weet wat deze operatie inhield.
Mevrouw Williams geniet als haar zoon thuis komt en vertelt over alle leuke dingen van school, met ontzag vertelt over de directeur van de school dat hij altijd komt kijken of alle kinderen er wel zijn.
En elke keer als Mevrouw Williams met haar moeder dit gesprek heeft verzucht zij weer wat heerlijk zeg, dat het kind zo geniet en dat alles zo goed loopt.

Soms worden er keuzes gemaakt die zo goed zijn dat Mevrouw Williams zich wel eens afvraagt of zij zelf die keuze heeft gemaakt omdat de keuze zo enorm goed voelt.

De keuzes die je maakt zullen altijd blijven staan
soms zijn ze doordacht en soms moet je er blindelings voor gaan.
Soms kies je de langste weg en je vindt ’t naast de deur,
soms heb je te ver gezocht maar het antwoord schijnt in al zijn kleur.
Het is voor altijd blijven of voor altijd er vandoor
als kracht wint van twijfel dan volgen we het juiste spoor.
Het is niet altijd raak soms zit je er goed naast
soms heb je zo goed gekozen dat het je nog steeds verbaast.
Het is okee als je soms de fout ingaat
Vergeet niet dat de keuzes die je maakt
de juiste zijn want je hebt ze zelf gemaakt.
En de deuren die je sluit zullen nooit meer opengaan
smijt ze maar dicht om vast besloten door te gaan.
Want het is voor altijd zwijgen of voor altijd aan het woord
wees niet bang om te verliezen, het leven wacht en dat gaat voor
(van dik hout)

Advertenties

One thought on “kerstgevoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s