14 jaar

Mevrouw Williams was aan het wandelen in het park vanmiddag met de hond, het had gedooid en het park was goed begaanbaar. Mevrouw Williams maakte er gelijk een lange wandeling van en bedacht zich dat ze 14 jaar geleden ook een wandeling maakte, samen met de oudste jongedame Williams en haar vriendinnetje. Eindelijk weer eens naar buiten na een hele tijd plat gelegen te hebben voor haar zwangerschap, het babietje zou 12 februari worden gehaald en Mevrouw Williams mocht eigenlijk niet zo’n eind wandelen.
Wat was ze de bank zat, het huis, de tv, de kleine wereld en de winter, wat miste ze haar eigen kleding, haar eigen lijf. Heerlijk zat ze sávonds bij de kachel met chocomelk en gloeide nog helemaal na van de wandeling. Rustig ging Mevrouw Williams slapen, en dat was maar goed ook want 29 januari de geboortedag van de jongeredame Williams zou heftig en zeer ingrijpend zijn en haar leven compleet veranderen.

Dit overpeinsde Mevrouw Williams daar in het park. Nu is ze bezig met de voorbereiding voor de verjaardag, alweer haar 14e en het bowlingfeestje wat de jongeredame op haar verlanglijstje heeft staan. Morgen is het feest, en zaterdag is het feest. Maar eigenlijk is na haar geboorte elke dag een feest voor Mevrouw Williams en de jongeredame. Leven heeft overwonnen op 29 januari 1996!

Advertenties

2 thoughts on “14 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s