De wereld om ons heen

Mevrouw Williams houdt van gebreide dekens op bed. Van schone kinderharen, van vrolijke buurvrouwen die een zelfgebakken brood komen brengen. Van vriendinnen die altijd vrolijk en gezellig zijn. Mevrouw Williams houdt van boeken waar het toch allemaal goed in komt, en van vloeren die ruiken naar boenwas.
Mevrouw Willams houdt eigenlijk heel veel van vrede en rust, en zou dit ook zo graag elke dag om haar heen zien.
Zo geschokt was Mevrouw Williams toen zij een berichtje las over een gezin in Turkije wat hun dochter van 16 levend hadden begraven. Uit eerwraak.
Mevrouw Williams was ook geschokt toen zij het berichtje las over de buschauffeur die een reiziger aan reed omdat hij deze lastig vond.

Uiteraard was zij geschokt toen zij las dat er een 65 jarige kinderpornokoerier was aangehouden op schiphol.
Dit is niet de wereld die Mevrouw Williams om haar heen wil zien, zo is het volgens Mevrouw Willams vast niet allemaal bedoeld.
Uiteraard is Mevrouw Williams geen meisje van 18 meer die heel veel nog niet weet. Het maakt Mevrouw Williams wel  verdrietig dat er zoveel opzettelijk leed is in deze wereld.
En soms overvalt haar dan het gevoel van nostalgie, het gevoel van de oranje gehaakte gordijntjes voor haar raam, haar Abba plaatjes.Haar cassettebandjes met nog net een stukje stem erop van Adam Curry,haar lange haren die door haar moeder worden gekamd en dan nog even Floris kijken.

Mevrouw Williams kan soms het leed in deze wereld totaal niet bevatten en vraagt zich af of ze nu oud wordt, of dat er toch wel heel veel leed is.

Advertenties

3 thoughts on “De wereld om ons heen

  1. Ja, dat bericht van de meisje, verschrikkelijk!
    Ik denk dat je op een bepaald moment oog gaat krijgen voor dit soort dingen. Als je nog jong bent, dan ben je gewoon vooral met jezelf bezig en op een gegeven moment kijk je verder dan je neus lang is. Je ziet dan heel mooie dingen, maar ook verschrikkelijke dingen helaas.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s