avi stress

“ik lees avi 0”, ze zeiden op school dat ik wel heel langzaam las. De jongeheer Williams deelde dit mee terwijl de Williamsen zaten te eten. Mevrouw Williams liet van schrik haar vork vallen, de onderzoeken van Kees Vernooy vlogen door haar hoofd. Een kind wat in dit tijdstip van het jaar in groep 3 nog avi 0 heeft een leesprobleem wat alleen maar tot meer achterstand leidt.
Meneer Williams knikte bevestigend en zei kalm ach dat had ik je nog willen vertellen. Willen vertellen…Mevrouw Williams verslikte zich in de nasi, een noodplan moest gelijk uit de kast komen. De jongeheer Williams moet volgende week op avi 3 zitten. Paniek sloeg toe in haar hoofd. Een probleem met lezen leidt tot een probleem met begrijpend lezen en met rekenen en de schoolcarriere van de jongeheer Williams was nu verkeken.
In zak en as at Mevrouw Williams door. De andere Williamsen aten vrolijk door terwijl Mevrouw Williams in haar hoofd een handelingsplan aan het ontwikkelen was en hulplijnen aan het uitzetten was.

Een afspraak met de onderwijzeres werd snel gemaakt, en vandaag bleek er iets anders. De jongeheer Williams kon het allemaal wel maar hij wilde het niet. Hij was zei de juffrouw voorzichtig nogal gemakzuchtig. Hij vond de dingen snel goed. Mevrouw Williams ging het gesprek met hem aan, en vroeg of hij nog een jaar groep 3 wilde? Dat wilde hij toch niet, ijverig werden de boeken van de plank gehaald en er werd gelezen. Als een trein bleek vanmiddag aan de keukentafel……………een schoer door de benen moet het jong hebben (vert: hij moet een schop onder zijn kont hebben 🙂

Advertenties

4 thoughts on “avi stress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s