De handicap

Mevrouw Williams worstelt al jaren met haar gewicht, soms komt het bij een leuk getal in de buurt maar meestal zit het in de rode zone. Mevrouw Williams heeft heel vaak allerlei onderzoeken gehad, suiker, haar schildklier, haar hormonen. Vele doktoren hebben zich er over verbaasd dat Mevrouw Williams een conditie heeft van een Arabisch volbloed met het uiterlijk van een Belgisch molenpaard 😉
Vorige week moest zij voor een afspraak bij de huisarts zijn die nonchalant liet vallen dat Mevrouw Williams overgewicht had en dat het daardoor kwam. Boos had Mevrouw Williams haar 1 meter 68 opgestoken en van haar af geblazen, dat de dokter maar eens moest vertellen hoe iemand die drie keer 8 km per week fietst, 2 keer fitnest, elke dag minstens een uur wandelt en achter joelende kleuters aanrent haar bewegingspatroon nog kon veranderen. De dokter gooide het snel op tijdgebrek maar het zat Mevrouw Williams niet lekker. Vandaag ging zij voor een lange afspraak naar de dokter. De dokter was begripvol dat Mevrouw Williams heel veel moeite deed maar zij had geen oplossing. Mevrouw Williams moest het zien als een handicap en tevreden zijn met een gezond lichaam.
Dat vond Mevrouw Williams een dooddoener, en de huisarts vertelde dat sommige mensen dit gewoon hadden. Vooral het gewoon irriteerde Mevrouw Williams. De huisarts pluisde door haar dossier en zei dat vrouwen in de overgang zeker 10 kilo aankwamen. Was Mevrouw Williams in de overgang dan?? Dat werd uitgezocht zei de blije huisarts want nu had ze weer iets gevonden. En passant zou er naar de schildklier en het suiker worden gekeken..
Mevrouw Williams zuchtte diep en de huisarts vertelde haar troostend dat ons koningshuis ook met deze problematiek kampte. Daar werd Mevrouw Williams geen moment door getroost, wat de huisarts ook zag,  heel verontschuldigend zei ze ik heb geen oplossing , tel je zegeningen.

Dat doet Mevrouw Williams dan nu maar, maar morgen gaat ze wel bloed laten prikken want wie weet!

Advertenties

2 thoughts on “De handicap

 1. Leuk, zo'n huisarts!

  Maar wat mij nog even niet duidelijk is, zit je er zelf mee, met je gewicht of is het vooral die huisarts? En waarom zit je er zelf evt mee? Uiterlijk? Gezondheid?

  En een conditie van een volbloed arabier dat is toch super…. belangrijker dan de getallen op de weegschaal lijkt me?!

  Like

 2. Voor mij is dit zo herkenbaar.
  Soms kijken de artsen niet verder dan wat ze zien.
  Blijven geobsedeerd door feiten die in allerlei onderzoeken “bewezen” zijn.
  Maar niet iedereen is het zelfde.
  Misschien moesten ze dat dan maar eens gaan onderzoeken.
  Heb een fijne dag, we spreken elkaar gauw.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s