De breiclub

Sinds de dood van haar vijfjarige dochtertje Stella is Mary gebroken van verdriet. Ze sleept zichzelf door de dagen en komt haar bed haast niet uit. Op aanraden van haar moeder sluit ze met tegenzin aan bij een breiclub.Alice, Scarlet, Lulu, Beth, Harriet en Ellen verwelkomen Mary in hun midden, ondanks zichtbare weerstand tegen het breien en haar aarzeling zich voor hen open te stellen. Van ieder van hen leert Mary een nieuwe breitechniek, voor sjaals, mutsen, truien en sokken, en tijdens het breien vertellen ze ieder hun levensverhalen vol verlies, liefde en hoop. Na een tijdje merkt Mary dat het breien en haar nieuwe vrienden haar helpen haar verlies te verwerken. Uiteindelijk voelt ook zij zich sterk genoeg om haar eigen verhaal te vertellen en vindt ze de moed om de draad van haar leven weer op te pakken.
Mevrouw Williams pakte het boek in de bibliotheek en legde het in eerste instantie weer snel weg. Een kind verliezen staat wel helemaal bovenaan op Mevrouw Williams haar angstendiezenooitwilbeleven – lijstje.
Maar Mevrouw Williams is dol op breien en was toch geïntrigeerd. Het boek liet zich goed lezen en Mevrouw Williams was gegrepen door het verhaal. Het is naast een roman ook een boek over rouwverwerking.
Toen het boek uit was, kwamen de jongeheer Williams en de jongedame Williams net thuis en vleide zich graag in de armen van hun moeder, die door het lezen van het boek even weer enorm met de neus op de feiten werd gedrukt dat alles wat zo normaal lijkt soms niet zo normaal is.
Advertenties

2 thoughts on “De breiclub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s