Afdansen

Mevrouw Williams kan niet dansen. Ze heeft geen ritmegevoel en ze hoort de maat niet. Op de opleiding zei haar muziekleraar dat een goede juf goed kon zingen. Mevrouw Williams is een goede juf maar zingt onder begeleiding van de cd-speler. Als Mevrouw Williams spontaan een liedje inzet, luisteren de kinderen eerst naar de tekst en beginnen spontaan opnieuw , maar dan goed ;-).
Mevrouw Williams ging vroeger niet naar dansles, ze vond het “stom”. Omdat ze niet kon maat houden. Als Mevrouw Williams een wijntje op heeft kan ze volgens zichzelf heel goed dansen ;-).
De oudste jongedame Williams heeft het maat en ritmegevoel van haar moeder dus daar is het niet aan besteed. Maar de middelste jongedame Williams is precies haar vader die geweldig kon dansen. In het begin van het schooljaar vroeg ze of ze op dansles mocht. Meneer Williams kan ook geweldig dansen was gelijk helemaal in extase, er zou toch iemand gaan dansen.
De middelste jongedame danst nu zo goed dat ze zelfs wedstrijd gaat dansen met een vaste danspartner. Er worden schema’s gemaakt om de conditie om te vijzelen.
Maar vanavond word er afgedanst. Dit doet ze voor een diploma. Dagen lang is ze al nerveus en horen we niets anders dan dansende voeten op de zoldervloer.
Weken geleden kwam het verzoek om een afdansjurk. Dat kan Mevrouw Williams wel goed, een afdansjurk maken.
Hier thuis hebben de Williamsen haar al gezien in de jurk maar straks naar de kapper om de haren te laten opsteken en vanavond helemaal compleet in de jurk!
Beretrots is Mevrouw Williams op de jongedame Williams die zo’n moeilijke start heeft gemaakt in haar leven en zich zo er door heen vecht!
Advertenties

5 thoughts on “Afdansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s