Over je eigen schaduw heen springen

Mevrouw Williams heeft de afgelopen dagen veel over haar eigen schaduw heen moeten springen. Deze uitdrukking gaf een vriendin haar een tijd terug en dat vond Mevrouw Williams een goede.
Mevrouw Williams gaat naar een andere werkplek, absoluut niet haar eerste keuze maar haar eerste keuze was ook de eerste keuze van een collega. Een collega die al op meerdere scholen eruit is gegooid en nu absoluut niet op deze werkplek kan functioneren (onder begeleiding van tranen en dreiging van de ziektewet). Mevrouw Williams weet dat als mensen zo beginnen andere mensen bijna altijd overstag gaan. De eerste die huilt heeft gewonnen, dit heeft Mevrouw Williams heel vaak al meegemaakt in haar carrière.
Gisteren was Mevrouw Williams woedend dat de mededeling om van werkplek te veranderen en passant werd meegedeeld in de vergadering. Ook voor haar huilende collega.
Mevrouw Williams was strijdbaar en wilde absoluut niet maar wist hoe het scenario zou lopen, ze zou toch aan het kortste eind trekken.
Gisteravond in bed toen Mevrouw Williams nog woedend lag te zijn, zei Meneer Williams weet je …het is wel een stuk dichter bij huis…:-)

Advertenties

3 thoughts on “Over je eigen schaduw heen springen

  1. Zo, die meneer Williams is er dus echt een van 'ieder nadeel hep zun voordeel'.
    Maar wat balen zeg. Ik hoop dat je toch redelijk snel went aan het idee. En in ieder geval dat je de frustratie of goed uit kunt spreken of naast je neer kunt leggen.

    Like

  2. Ik vraag me dan direct af: WAT doe jij en WAT doet zij en wat gaan jullie nu doen en meer van dat soort details waar het in dit logje helemaal niet over gaat.

    Luister naar meneer Williams zou ik zeggen. En naar Toaske. En ga er niet zelf mee zitten….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s