Zandbakpedagoge

Nu het mooie weer (lees droge weer) is begonnen en het schooljaar ten einde loopt, lossen de collega’s en Mevrouw Williams elkaar regelmatig af bij het buiten zitten. Omdat Mevrouw Williams het meeste tijd heeft maken haar collega’s dankbaar gebruik van haar kwaliteiten als zandbakpedagoge.
Vandaag combineerde Mevrouw Williams haar voorleestalent met haar uitstekende ogen en oren voor ruzies en voorstellingen van allerlei K3 achtig activiteiten terwijl haar collega’s de laatste verzoeken indienden en met ouders de gesprekken aangingen.
Sommige ouders en collega’s laten zich regelmatig laatdunkend uit over het buitenspelen. Vooral de collega’s uit de hogere groepen die het maar met een kwartier buiten zitten kunnen doen, willen zich nog wel eens minachtend uitlaten over het buitenspelen van de onderbouw.
Maar Mevrouw Williams pareert dit altijd om te zeggen dat niet iedereen in de wieg is gelegd voor zandbakpedagogie. Er zijn natuurlijk een aantal voorwaardes waaraan je moet voldoen:
– ogen en oren overal hebben
– goed kunnen onderhandelen over het gebruik van “de rode fiets”(heel belangrijk!!!)
– applaudisseren voor alle gegeven voorstellingen van K3 tot het naspelen van de WK (wel op het juiste moment applaudisseren anders val je door de mand!)
– weten hoe je ruzies moet beslechten
– je schoot moet zeker kindproof zijn want de vaste crew komt altijd uitrusten
– de dode beesten kunnen begraven
– de kinderen positief aanmoedigen in het spel.
Zo makkelijk is het dus allemaal nog niet ! En dan heeft Mevrouw Williams het nog niet eens over de voorwaardes waar je omgeving aan moet voldoen om dit goed te kunnen uitoefenen :
– een goede stoel
– een plek in de zon en uit de wind

– de zonnenbril bij de hand
– een verse kop thee

– een andere collega om uiteraard de observaties door te nemen

En last but not least zonnebrandcrème in deze tijd van het jaar! Gelukkig heeft Mevrouw Williams straks zes weken om bij te komen van deze zware maar o zo dankbare taak!

Advertenties

5 thoughts on “Zandbakpedagoge

  1. Tja, het ziet er soms wel wat jaloersmakend uit, als je in je mantelpak met gsm aan je oor snel voorbij zo'n school rent om op tijd te zijn voor je volgende vergadering. Maar je hebt wel gelijk hoor. Ik heb enorm respect voor de juf uit de instroomklas bij ons die al die kleine ukkies zonder kleerscheuren (ook psychische om die fiets!) en blij weer teruggeeft aan de goede moeder aan het einde van de dag.

    (De juf van de nso daarentegen, die zou die zwarte zonnebril eens af moeten zetten en beter op de kinderen moeten letten…)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s