Moederen

Mevrouw Williams is dit jaar 19 jaar moeder, soms leuk en soms niet. Kinderen zijn vanaf dat ze er zijn net als gewone mensen 😉 soms kun je ze wel opvreten soms wil je ze niet zien. Vorig jaar is Mevrouw Williams verhuisd en woont zij tegenover een gezin waar de moeder van het gezin het moederen als een religie beschouwd. Zij doet alles maar dan ook alles voor haar kinderen om het hun naar de zin te maken, de realistische moeders onder ons weten het al, dit is een onbegonnen zaak.
Mevrouw Williams die vindt dat kinderen gewoon meedraaien in het leven en niet te veel gekkigheid is een schril contrast met deze moeder. Uiteraard wil de speling van het lot dat Mevrouw Williams en de moeder een zoon hebben van gelijke leeftijd die bij elkaar in de klas zitten en elkaars beste vrienden zijn geworden. Wat tot bepaalde overlegsituaties leidt…Gelukkig is de zoon van de overkant hier in huis een gezellig en leuk jongetje wat wel slecht tegen de plagerijen van de jongste Williams kan maar toch , Mevrouw Williams vindt het een gezellig mannetje over het algemeen. Mevrouw Williams heeft hem ook wel eens thuis meegemaakt, een gedaante verwisseling had het mannetje ondergaan. Het was een verwend spookje wat overal tegen aan schopte.
Afgelopen week is de moeder geopereerd, een pittige operatie waar je zes weken volledige rust moet houden en zeker niet mag tillen en zeulen met kinderen. Mevrouw Williams had haar hulp aangeboden maar de moeder kon uiteraard zelf voor kinderen zorgen. Maandag geopereerd en dinsdag kwam ze de kinderen al weer halen. Woensdag moest er uitgebreid gespeeld worden bij haar thuis en donderdag zag de moeder er uit alsof ze veranderd was in een vaatdoek. Mevrouw Williams vroeg voorzichtig of het ging en de moeder keek alsof ze direct kon gaan huilen wat Mevrouw Williams in haar plaats al lang had gedaan.

Vandaag werd hun kleine jongetje opgehaald door een oplettende zus van haar en Mevrouw Williams heeft haar zoon gestuurd om de oudste op te halen voor het spelen. Mevrouw Williams had gebeld met haar moeder die op dit moment zo graag naar Gooische vrouwen keek waar Willemijn zo doortastend handelde en haar moeder gaf aan misschien vandaag maar een beetje Willemijn te zijn.
Moederen is leuk maar Mevrouw Williams vindt wel dat je soms ook moet denken dat een ander ook kan moederen, anders dan jij , en niet jouw manier maar wel lekker om bij te komen.
En Mevrouw Williams moedert heel anders, ook anders dan bijna 19 jaar geleden, maar gelukkig zijn ze hier thuis allemaal en ze doen het goed op school en soms ook nog heel beleefd, wat wil een mens nog meer 😉
Advertenties

2 thoughts on “Moederen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s