Kickboxen

De jongeheer Williams is klein van stuk, kleiner dan zijn leeftijdgenoten, ook is hij behoorlijk slank van stuk ook meer dan zijn leeftijdsgenoten. Als benjamin in een gezin met twee grote zussen is het leven toch wel erg makkelijk. Grootste zus gaat voor hem door het vuur als het niet twee of drie vuren zijn, middelste zus bekvecht vaak maar als het erop aan komt is haar broertje heilig.  Mevrouw Williams moet uitkijken dat ze hem niet te veel in de watten legt als enige jongen en nakomertje thuis.  En Meneer Williams smelt al voor de bruine ogen van zijn zoon voordat hij wat vraagt.

In de echte wereld merkt de jongeheer dat het toch wel een stuk ruiger toegaat en dealt hij daar op zijn eigen manier mee. Alleen als hij echt boos wordt dan gaat hij door het lint, een stukje anger management komt dan wel van pas.
De schoonzoon van de Williamsen is ook klein en heel gespierd. Dat vind de jongeheer geweldig en droomt ook van spieren zoals de schoonzoon.
De schoonzoon gaat daarvoor elke dag naar de sportschool en kwam met de folder over kickboxen voor kinderen thuis. De jongeheer was heel enthousiast (mama een heel stuk minder) en vanmiddag heeft hij zijn eerste les gehad. Hij is door het dolle heen, volgende week weer hoeveel nachten zijn dat nog en mag ik nu van zwemles af ;-).
Mevrouw Williams dacht dat kickboxen vooral op het vechtgebied lag, dat doet het ook maar het leert de kinderen ook beheersen. Er zit een stuk zelfcontrole bij, dat is dan wel weer handig.

Meneer Williams vertelde dat de jongeheer genoten had van de les en zo blij was. Mevrouw Williams moet zich er maar over heen zetten, loslaten heet dat …had ze ergens gelezen…in een boek over…opvoedkunde.

Advertenties

3 thoughts on “Kickboxen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s