Jarig

Vandaag is ze jarig, de “aangenomen “dochter van Mevrouw Williams. Toen de oudste jongedame nog heel klein was leerde ze dit meisje kennen. Het werden gauw dikke vriendinnen. De een draagt de naam van de bloem en de ander van een vogel. Een apart stel. De vogel is net als haar naam flieder de fladder overal naar toe . De bloem blijft op haar plek en wacht tot de vogel weer langs komt. De vogel komt ook altijd weer naar de bloem terug, soms voor even, soms voor lang. De bloem is Mevrouw Williams haar oudste , waar het trouwens een stuk beter mee gaat.
Toen ze klein waren kreeg Mevrouw Williams nog een kind en het vogelkind heeft een des-moeder die haar met ontzettend veel pijn en moeite gekregen had en er zou nooit meer een tweede kunnen komen.  Stapels foto’s heeft Mevrouw Williams van de bloem en de vogel die sjouwen met het kleine kind.
Toen Mevrouw Williams ,Meneer Williams leerde kennen en deze voorstelde aan de vogel was de vogel volgens de moeder dagen van slag, helemaal verliefd op Meneer Williams.

De vogel hoorde altijd bij het gezin. De vogel is al lang uitgevlogen maar vandaag viert ze haar verjaardag en de bloem moet naar Zwolle om de vogel te feliciteren. Dat kost moeite want de bloem hecht veel waarde aan haar thuis, maar voor de vogel gaat de bloem door het vuur!

Advertenties

7 thoughts on “Jarig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s