Pesten

Vandaag kwam de jongheer Williams tussen de middag huilend thuis samen met zijn beste vriend/overbuurjongetje. Sinds het begin van het schooljaar lopen de heren samen naar huis en naar school. De Williamsen wonen 2 straten vanaf school en de heren zijn erg oplettend dus de moeders vertrouwden hun dit wel toe. De jongeheer was ontroostbaar en snikkend en hakkelend deed het buurjongetje het verhaal. Ze werden al vanaf het begin van het schooljaar gepest door twee grote jongens uit hun eigen klas. En nu hadden ze de jongeheer op straat geduwd “bijna voor een auto mama”, en blijkbaar was de maat vol geweest en durfden de jongens het te zeggen. Maar waarom hadden ze het niet eerder gezegd vroeg Mevrouw Williams geschrokken. De jongens hadden gedreigd met in elkaar slaan als ze het zouden melden op school of thuis. Bloed kan koken weet Mevrouw Williams en met stevige pas ging ze naar school. De juf schrok er heel erg van en was erg boos. Of Mevrouw Williams om 15.00 uur terug wilde komen want dan had zij de heren aangepakt.
De jongeheer kwam om drie uur samen met zijn vriend aanhuppellen “ze moesten sorry zeggen en die ene moest zelfs huilen omdat ie zo bang was van juf”. Nu viel het laatste wel mee maar juf was erg boos geweest, er was een gesprek over veiligheid van iedereen geweest en de jongens moesten sorry zeggen. Juf zei ferm en als het niet helpt haal ik de ouders op school. Zo dacht Mevrouw Williams ferme taal voor de juf!

Een opgeluchte jongheer Williams speelde vanmiddag uitgelaten met zijn vriend en Mevrouw Williams vroeg of ze nu zich beter voelde en dat deden ze. Maar lieve jongens trek voortaan wel eerder aan de bel!

Advertenties

9 thoughts on “Pesten

  1. O bah, ik schrik hier wel weer van hoewel ik natuurlijk ook weet dat het gebeurt… Arme jongens. Nog een geluk dat ze met zijn twee zijn. En die pestkoppen, bah! Ik hoop dat de juf ze goed aanpakt.

    Like

  2. Goed gedaan mevr. Williams. Helaas vertellen kinderen pas wat eraan schort als het al langer aan de gang is en inderdaad meestal uit angst.
    Wat fijn dat ze het toch verteld hebben en pluim voor de juf dat zij het meteen aangepakt heeft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s