Tijd schrijven

Een hele lange tijd was het niet gewoon in het onderwijs om tijd te schrijven. Je werkte gewoon de uren die je nodig had (na de lesgebonden uren) en daarmee was de kous af. De praktijk leerde dat de ene leraar om kwart over drie naar huis ging en de andere om zes uur s’avonds nog lang niet klaar was. Dit gaf scheve gezichten en er kwamen nieuwe systemen. Nu is het zo dat je je tijd schrijft, dat je beschrijft wat je doet. Uiteraard zitten er loze momenten in maar ook hele overvolle en soms kan het tijdschrijven tot hilarische beschrijvingen leiden. Want zegt de voortvarende directrice van Mevrouw Williams pak je momenten. Daar bedoelt ze eigenlijk mee dat als jij je kopje koffie om 10 uur drinkt dat je onderwijl voorleest en de kinderen hun woordenschat vergroot. Dat je om 12 uur tijdens de lunch even snel de bestellingen doet bij de leverancier. Sinds Mevrouw Williams thuis zit snapt ze nu ook wel waarom ze zo doodmoe is want als je ruim 8 uur per dag zo werkt raak je erg uitgeblust.
Nu ze thuis zit heeft ze ineens zomaar de scepter gekregen over het bedrijf dat huishouden heet. In eerst instantie was dit een tweemanszaak met wat hulpkrachten maar tegenwoordig worden er toch wel heel veel taken naar haar doorgeschoven.
Uiteraard als volwaardig directielid heeft ze gelijk het bestuur erbij geroepen en wil nu het tijdschrijven gaan invoeren in het bedrijf huishouden.
Uiteraard leidde dit gelijk tot veel protesten vooral van de kant van de hulpkrachten die toch eigenlijk zeer tevreden waren over hun taken en het belabberd uitvoeren hiervan (de leraar die om drie uur vertrekt).
Het andere directielid gaf aan dat hij het wel erg gemakkelijk vond dat Mevrouw Williams zoveel er was en zoveel taken op zich nam.
Maar zei Mevrouw Williams voor het huishouden staat maar twee uur per dag en voor de opvoeding een uur per dag .(deze urenomschrijving komt van Mevrouw E. Draayer). Dat betekent dat er nog 13 lege uren moeten zijn , en die zijn er niet.
Iets gaat er dus niet goed in het bedrijf huishouden iets slokt te veel uren op.
Maar Mevrouw Williams gaat haar momenten pakken. Tijdens het strijken gaat ze bellen met instanties, ze heeft al een headset aangeschaft. Boodschappen doen word gecombineerd met mantelzorg, koken kan samen met kastjes schoonmaken in de keuken.
Op dit moment is ze in bespreking met een fabrikant over een type stofzuiger wat ook tegelijkertijd dweilt.
En s’avonds leest ze een boek en kijkt tv tegelijkertijd.
Inspirerend zo’n bedrijf dat huishouden heet 😉
Pak je momenten!

10 thoughts on “Tijd schrijven

 1. Haha, inspirerend hoor. Soms werk ik ook zo, en dat levert neit de beste maatlijden op, als ik tussendoor probeer te bellen en schoon te maken (-;

  En serieus zeg, tijdschrijven, daar schreef ik als werknemer altijd één uur per week voor. Als protest, zeg maar. Bureaucratie ten top. Laten ze fijn kijken naar je prestaties ipv je aanwezigheid?!

  Like

 2. haha, ik werk 3/4 van een jaar zo, meewerkend echtenote in eigen bedrijf,huishouden, nog 1tje om een beetje op te voeden, secretaresse, advocaat, kalender, noem maar op…

  en inderdaad, je bent uitgeblust 's avond, het moet anders,daarom doe ik geen keukenkastjes onder het eten koken… en kijk ik maar geen tv onder het lezen, en strijk ik niet.

  Like

 3. Bij ons wordt het een beetje moeilijk maar ik kan me er zeker in vinden.
  Gelukkig heb ik de luxe van een hulp die heel lief allerlei vervelende taken (lees: taken waar ik moeite mee heb)overneemt. Dit zorgt er voor dat ik soms ineens tijd overheb.

  Like

 4. Als ik het woord tijdschrijven al hoor, dan gaan m'n nekharen al overeind staan. Wij moesten dit ook op werk en toen werd er naar aanleiding van alle lijstjes her en der gekeken in wiens uren er wel even gekort kon worden.Hmm ik ben best van het multi tasken, maar zo bont als jij het maakt, dat lukt me echt niet.

  Like

 5. Tijdschrijven op mijn werk moet ik inderdaad ook, maar ik weet nooit waar het op te schrijven. Thuis zou het makkelijk zijn, maar dat lukt niet, het gaat zoals het gaat gewoon rommelig en tussendoor. Multitasken? Pfff ik doe niets anders….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s