10 minuten gesprek


De jongeheer Williams leest nog steeds ondanks 5 keer in de week ondersteuning , ondersteuning thuis op avi 2(inmiddels veranderd in m 3) niveau. De Williamsen zien wel dat er ondanks alle inspanning van school en thuis uit weinig vooruitgang in zit.
Dat is vooral vervelend voor de jongeheer Williams want alles gaat steeds sneller en als hij het dan niet goed kan bijbenen gooit hij zijn kop in de wind (wat Mevrouw Williams heel begrijpelijk vindt).
Eerder dit schooljaar had Mevrouw Williams al een indringend gesprek gehad met de leraren van de jongeheer Williams. Het is een duo een man en een vrouw en alhoewel vakbroeders vindt Mevrouw Williams dat deze twee (het duo Hork en Hork) beter een ander vak hadden kunnen kiezen. Of een cursus hoe om te gaan met ouders (waar Mevrouw Williams zich in heeft gespecialiseerd tijdens en na de opleiding).
Gisteravond was het 10 minuten gesprek met het duo. Als laatste geplaatst (dus een zorgleerling). De Williamsen keken naar het rapport en merkten dus op dat het lezen nog steeds dramatisch was. En zei Mevrouw Williams nu hadden ze hem genoeg ondersteund wat zo goed was van de school (prijs de mens voor de inspanning). Maar nu wilden ze onderzoek want nog een half jaar tot aan het einde van het schooljaar en als je van juni naar nu van avi 1 naar avi 2 gaat kom je echt aan het einde van het schooljaar niet op avi 5 uit wat toch een voorwaarde is voor de overgang naar groep 5.
De mannelijke kant van het duo begon te sputteren dat de jongeheer te jong was om op dyslexie te onderzoeken. Mevrouw Williams die al eerder een aanvaring met deze docent had gehad was hem meer dan zat en wilde een breed onderzoek. Want zei Mevrouw Williams alles leek erop dat hij een aandachtsstoornis had. Het andere deel van het duo vond het ook en bevestigde Mevrouw Williams.
Er werden voorbeelden aangedragen hoe de jongeheer in de klas was. Maar wat Mevrouw Williams in het hele gesprek miste was een positief woord over haar kind. Dat hij zorgzaam is, dat hij oog heeft voor kleine details. Dat hij graag met je wil praten over ingewikkelde aardse zaken.
Het onderzoek komt er maar Mevrouw Williams was bozig en teleurgesteld.
Al die bijscholingen over oudergesprekken en deze twee …die konden maar beter worsten gaan verkopen bij de Hema volgens Mevrouw Williams.

Advertenties

8 thoughts on “10 minuten gesprek

 1. Fijn dat je het voor elkaar hebt gekregen.
  En ook al willen de leraren dan geen positief woord over jongeheer Williams kwijt, ik wel.
  Ik vind hem een erg leuk meneertje , die altijd vriendelijk is, je kan verleiden tot een ja als hij je aan kijkt, die lekker spontaan je een verhaal verteld. Ik kan nog wel langer doorgaan.
  Trek het je niet te veel aan, het komt wel goed.

  Like

 2. zelfs de simpelste ziel weet toch dat je moet beginnen met het positief nieuws bij een 10 minuten gesprek – hier word ik zoooo kwaad van he – zet me niet op mén stokpaardje … grr – véél succes verder met hork en hork en geef zoonlief maar een dikke knuffel xxx

  Like

 3. Jammer dat mensen vaak het positieve niet zien in anderen. Te vaak letten we op de negatieve dingen ipv de positieve te benoemen. Ik maak zelf ook regelmatig die fout maar begin er wel steeds meer op te letten.
  Met het positieve krijg je veel meer gedaan.
  Fijn dat je kind nu onderzocht wordt en wat ik tot nu toe over hem gelezen heb komt hij op mij over als een lief, spontaan joch.

  Like

 4. En dan heb jij als leerkarcht ook nog een beetje een idee over hoe en wat in het onderwijs. Stel dat je een onwetende, niet zo slimme, makkelijk te overtuigen ouder bent? Dan ben je aan Hork&Hork overgeleverd…

  Enne… vergeet ze. Jij weet heo je zoon is, hoef je niet van hun te horen (hoewel het fijn zou zijn als ze ook een cursus oudervriendelijkheid zouden volgen)

  Wat betekent het trouwens als je kind (of ik als moeder) altijd de eerste in de rij 10 minuntengesprekken is?!

  Like

 5. Hij komt er wel hoor.. wij hadden ( en hebben nog steeds) er ook zo eentje.
  Kan nog steeds niet zo goed Nederlands lezen, maar wel Engels!! Is ook altijd met moeilijke vraagstukken bezig, maar iets 'simpels' ziet hij niet zo zitten.
  Heeft nadien in 1 ruk VWO gedaan en zit nu op de UVA
  Dus..de horken moeten zich niet zo 'aan het boekje' houden, maar daar was jij ook al over uit…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s