Puberonwijsheid


“Een van jullie moet mee om een handtekening te zetten. Een handtekening? Waarvoor een handtekening. Dan mag de beugel eruit. De beugel eruit dat zou mooi zijn, hebben ze dat gezegd? Ja, en nu moeten jullie mee om een handtekening te zetten’.
Bijzonder dacht Mevrouw Williams want voor de oudste jongedame hoefde ze niet mee om een handtekening te zetten. In den beginne van de beugel wel, dat de Williamsen het eens waren met het behandelplan maar verder ook niet.
Meneer Williams ging enthousiast mee met de middelste jongedame maar kwam zeer zeer boos terug.
De orthodontiste had zich wat ongemakkelijk gevoeld onder het gesprek want wat bleek de vorige keer had de jongedame zelf aangegeven dat de beugel eruit moest. Nee het hoefde echt niet langer hoor want het groeide vanzelf weer terug net als bij haar zus dus haal maar eruit. De orthodontiste wilde een handtekening van de Williamsen dat ze niet voor de consequenties instond, en geen garantie geven dat het goed was.
Meneer Williams ging uiteraard niet accoord met de jongedame haar wensen en thuis volgde een enorme reprimande.
Wat had de jongedame wel niet gedacht? Het was vervelend de beugel maar het was bijna klaar , nog maar drie maanden en dan was het goed.
Ze haalde haar schouders op en wist het niet, had er geen zin meer in gehad en had zich bedacht eruit met die beugel.
Pubers…………….

9 thoughts on “Puberonwijsheid

 1. Ik heb vroeger ook gedaan als puber, eerder de beugel er uit laten halen en SPIJT dat ik nu heb!!! Mijn tanden zijn weer helemaal scheef gaan staan en nu 15 jaar later wil ik opnieuw graag een beugel. Dus echt wel even doorgaan met de behandeling dochter Williams, je krijgt er echt spijt van!!!

  Like

 2. Hoe herkenbaar!

  Alledrie de kinderen hebben een beugel gehad. Vooral bij de oudste een kostbare zaak.Toen werd er 2500,- gulden vergoed en de hele behandeling was 7000,- gulden. Dus wij hebben aardig wat zelf moeten betalen.

  Wij betaalden 325,- gulden per kwartaal voor controles. Of je nou wel of niet kwam. Het bedrag bleef hetzelfde. De afspraken waren altijd net na schooltijd en hij ging er zelf heen. Maar hij was er nogal laks in.”Vergat”regelmatig een afspraak.”Ik maak wel een nieuwe afspraak”, zei hij dan. Op een gegeven moment heb ik gezegd dat hij hem maar er uit moest laten halen. En toen schrok hij.

  Daarna heeft hij de behandeling afgemaakt. Bij alledrie de kinderen staan ze nog recht. En bij de oudste is dat een wonder. Ik dacht dat het nooit goed zou komen.

  Liefs Frederique

  Like

 3. Wat een 'snuggere'puber heb jij rondlopen.
  Ze heeft ergens wel gelijk, het gaat gewoon weer scheef staan wist je dat?

  meegemaakt met mijn beide kinderen, zijn nu 20ers en alles is weer scheef, behalve de voortanden waar het 'spalkje' achter zit.
  Bij de zoon iets minder, want daar zijn in zijn orthodontietijd wat kiezen uitgehaald, dus die had wat meer ruimte.
  maar bij de dochter is alles weer als vanouds, en die heeft toch 3 jaar een beugel gehad…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s