Agressie


Vanmorgen opende Mevrouw Williams haar blogs en kwam bij het blog over de agressie in de zorg van de Zuster http://silly73.blogspot.com/ terecht. Agressie op de werkvloer het lijkt soms wel een trend te zijn.

Ook Mevrouw Williams is meerdere malen bedreigd door ouders.
De eerste keer zat er een jongetje in de klas (groep 1/2), hij was nieuw en de vader had aangegeven dat hij het jongetje op deze school had gedaan omdat hij die zwarten van de andere school zat was. In de pauze maakte Mevrouw Williams altijd een ommetje en toen ze terug kwam moest ze bij haar directeur komen. De vader in kwestie had geklaagd, het jongetje werd gepest. Er werden twee namen genoemd van twee ondeugende jongetjes maar met een hart van goud dus Mevrouw Williams was enorm verbaasd en de directeur deelde het met haar. Maar de vader gehoord en het kind aangehoord (die trouwens helemaal niets zei). Het geprobeerd op te lossen…de volgende ochtend stond de vader voor Mevrouw Williams te dreigen, te midden van allemaal ouders en de directeur kwam heel snel eraan. De meneer gesust en de andere ouders waren zwaar verontwaardigd.
Tussen de middag kwam de vader het jongetje ophalen en de directeur was er al uit voorzorg en de het jongetje bleek gebeten…het jongetje had de hele ochtend gespeeld, geen kik gegeven en Mevrouw Williams had als een adelaar er boven gehangen maar niets gezien. Het jongetje had een beetwond in zijn arm maar of die ” vers’ was…
De meneer liep boos weg met zijn kind en s’middags kwam het kind niet. Mevrouw Williams zat midden in een verhaal toen de deur open zwaaide..jou ga ik aangeven bij de inspectie, ik zorg dat je je baan kwijt raakt, je bent onbekwaam…de klas was helemaal van slag en Mevrouw Williams des duivels.
De meneer schopte een enorme scene op de gang, hij had de inspectie en politie ingeschakeld en noem maar op. Gelukkig kwam er een oudere collega die Mevrouw Williams bij stond. De man liep op een gegeven moment weg.
Nooit meer weer gezien, maar Mevrouw Williams was helemaal van slag en dan zit je daar met een groep kleuters die er niets van snappen.

Op deze school volgde nog een aantal incidenten en de directeur was iedere keer sussend. Mevrouw Williams is weggegaan op deze school maar de angst zit er nog wel.
En uiteraard als er iets kom je naar school en ga je het gesprek aan maar dit soort excessen zijn meer normaal dan zeldzaam .

Mevrouw Williams voelt zich soms zo machteloos als ze alle agressie ziet om zich heen en leest en hoort over de toenemende agressie. Wat is dat toch met onze maatschappij.
Neem nu het kdv in Amsterdam of dichter bij huis in Almelo de moord op een meisje van 23 moeder van een meisje van 2. Agressie….

Dat is wel een wens voor 2011 van Mevrouw Williams laten we met z’n allen onze maatschappij vrediger maken!

Advertenties

11 thoughts on “Agressie

 1. Het is zo triest als je bedenkt door wat voor soort ouders, die kinderen worden opgevoed. Je houdt je hart vast.
  Vrede, verdraagzaamheid, vriendelijkheid, medeleven, vrolijkheid, gezondheid en nog veel meer wens ik iedereen voor 2011.

  Like

 2. Dit soort verhalen hoor ik ook vaak van mijn vriendin die in de onderbouw les geeft. Er heeft zelfs een keer een vader met een stoel tegenover haar gestaan, klaar om te slaan.
  En ze werkt niet eens op een school in een echte probleemwijk.
  Ook ik denk vaak aan de kinderen die door dit soort ouders worden opgevoed. Ze krijgen geen enkele kans om een normaal normen- en waardenpatroon te ontwikkelen! Dat worden de probleemgevallen van de toekomst!
  Natuurlijk moeten we bij ons zelf beginnen, helemaal waar. Maar of je daar dit soort dingen mee oplost? Daar twijfel ik aan.
  Groet,
  Janny

  Like

 3. Wat een verhaal… bijten !!! dit is toch niet normaal meer 😦
  Het lijkt wel bij de beesten af.
  Vinden ze het raar dat de onderwijzers het zo 'taai hebben'
  Maar ik ben bang dat nu de trent eenmaal gezet is de laatste jaren, het nog erger gaat worden..
  Die ouders zouden ze eens terug naar 'een school' moeten doen, het kind komt niets van terrecht, maar die weet niet beter, die leert het zo, en het is erg jammer dat de rol van de onderwijzer zo door de ouders teniet gedaan wordt…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s