Schooljaar
Bijna zit dit schooljaar er op voor de kinderen Williams!. Voor de oudste al een tijdje die loopt nog steeds na te genieten van het feit dat ze haar vwo diploma op zak heeft.
Aankomende vrijdag hoort ze of ze ingeloot is voor haar studie maar daar maakt ze zich eigenlijk niet zo druk om. Zo heel populair is onze stad niet om te gaan studeren en ze heeft een leuk gemiddelde, ik verwacht wel dat dat goed komt.

De middelste ging vorig jaar na de zomervakantie eigenlijk niet van start, wel op school hoor maar die bedacht zich dat ze na 2 jaar lang heel goed haar best had gedaan het wel eens rustiger aan kon doen en gooide al haar energie in vriendschappen, feestjes, danslessen en al het leuks wat een 14/15 jarige het leven te bieden heeft.In november werden wij gebeld door een zeer verontruste mentrix die toch een zeer dalende lijn zag in haar cijfers.
De balende puber werd aan de keukentafel gezet met huiswerk, alle sociale evenementen werden ingekort en de cijfers stegen gelijk weer.
Inmiddels weten we dat ze over gaat naar de 4e en hopen we volgend jaar weer een examenfeestje te hebben. Op dit moment loopt ze stage bij het restaurant van V & D en staat ze elke ochtend om kwart over 6 op omdat ze met de banketbakker meeloopt en dit zo ontzettend leuk vindt. Haar cv moest ze al inleveren bij de ‘baas” want die vond haar veel talent hebben. Hier waren wij al voor gewaarschuwd op school dat ze ze zo uit de schoolbanken plukten als ze talentvol waren. Maar ze wil graag doorleren, dus een bijbaantje is leuk zegt ze, maar nog lang niet volledig werken.

En onze benjamin, hartveroverend met zijn krullen en bruine ogen en zijn vreselijk enorm vertrouwen in onze wereld. Soms als ik hem naar school zie lopen zou ik heel even de tijd willen stil zetten , zo hard gaat het met hem.
Van een klein jongetje is het nu ineens een “slungel”geworden van 1.32 (10 cm gegroeid in een jaar tijd!)maar die nog steeds heel graag het jeugdjournaal kijkt strak tegen zijn mama aangedrukt.
Gisteravond had ik een gesprek op school en hij heeft een spectaculaire vooruitgang laten zien. Behalve het lezen qua tempo wat onder de maat zit , is hij ineens een heel goede leerling geworden met allemaal a en b scores op de cito. Niet te geloven zeiden de juf en meneer en zelfs de directeur kwam even op het tien minutengesprek langs om zijn sterleerling te prijzen.En wat hebben we gezwoegd dit jaar met hem.
Toch gaat hij nog steeds voor dyslexie onderzoek.

Nog 1,5 week en dan gaan de deuren dicht voor 6 weken en ik kan er naar uitzien, 6 weken geen wekker …heeerlijk!
En over 1,5 week drink ik een lekker koud glaasje…op de vakantie en op 3 geweldige kinderen!

Advertenties

8 thoughts on “Schooljaar

  1. Super toch!

    Bij ons moeten we overigens een enorme strijd voeren om de cito toets uitslagen te horen te krijgen als ouders. Blijkbaar is het staatsgeheim volgens de directie. De juffen zijn iets nuchterder…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s