Schrijnend


Een paar maanden geleden blogde ik over het nichtje van de oudste die zwanger bleek te zijn. We hebben de nieuwe spruit bewonderd en we hebben haar ouders bewonderd die het nichtje met haar kind opvingen.
Haar hielpen en haar ondersteunden. De ouders zijn stapelgek op hun kleindochter en het leek allemaal van een leien dakje te gaan.

Tot afgelopen zaterdag..ineens was het nichtje met kindje verdwenen. Er ging een amber alert uit en het nichtje bleek met het kindje bij de vader van het kindje te zitten.
En zijn familie uit de Benedenwindse Eilanden bleken ineens voor het kindje te zorgen.
Mijn nicht en haar man staan machteloos, kunnen helemaal niets want de moeder is meerderjarig. Het kindje is niet in gevaar dus er kan niets ondernomen worden.

Het verdriet is zo groot, om het verlies van dochter en kleindochter aan een circuit waar ze zo gehoopt hadden dat ze daar uit verlost was.
Het is wisselend wanhoop, woede en verdriet.

Daar sta je dan aan de kant en je wilt zo graag maar je kan niets, we hebben wat afgebeld de laatste dagen. Hulp geboden, instanties geraadpleegd , en nu is het maar afwachten wat er gebeurd.

Zaten we vanmiddag in de wachtkamer van een specialist en zag Meneer Williams een mevrouw van de Benedenwindse eilanden en keek haar peinzend na.
‘De vingers jeuken vast van de man van je nicht, althans dat zou ik wel hebben’
Daarmee verwoord hij eigenlijk wel wat wij voelen, maar niet uitvoeren en hopen dat alles goed komt. En hoe het ons bezig houdt.

Advertenties

13 thoughts on “Schrijnend

 1. Ja, da's inderdaad schrijnend…wat erg voor die mensen.
  Je zegt het wél netjes, de Benedenwindse eilanden..
  Hier in de straat woont ook zo een jonge vrouw, kind van een Noord-Afrikaan, aan de kant gezet door die Noord-Afrikaan toen ze zwanger werd, want met zo'n zwangere bruid kon hij thuis niet aankomen,dat strookt niet met zijn Noord-Afrikaanse geloof…

  Ouders zorgen voor hwet kleinkind, zodat dochter kan gaan werken, en nu heeft ze weer een Noord-Afrikaanse vriend….maar, zijn Noord-Afrikaanse ouders mogen haar niet zien…erg hé..wat doen ze zichzelf toch aan 😦

  Like

 2. Ooo, wat triest… Wat zullen die ouders een verdriet hebben… en jullie ook… zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten…

  Ik hoop dat het nichtje snel wakker wordt en beseft wat ze weggooit…

  Like

 3. Wat erg lijkt me dat…
  Maar andersom kan ik me ook niet voorstellen, dat je in zo'n situatie zit dat je je kindje bij je eigen ouders weg houdt – die je zo goed opgevangen hebben en zo van jou en je kindje houden. Wie weet hoe moeilijk dat meisje het nu heeft…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s