Landen


Gisteravond hebben we heerlijk gegourmet met ..ja, ik noem ze toch vrienden. We hebben er gisteravond een heel gesprek over gehad, wat zijn vrienden?
Ik heb haar leren kennen in het revalidatie oord. Ze is 20 jaar jonger dan ik ben en haar vriend ook.
Ze doet mij aan denken aan mezelf toen ik studeerde en haar leeftijd had.

De eerste dag zaten we naast elkaar, twee droeve konijnen die niet naar het revalidatieoord wilden ondanks dat we wisten dat goed voor ons was.
We konden heerlijk met elkaar beppen over wie we niet en wel leuk vonden. En we hebben beide een uitgesproken mening over de dingen in onze levens.

Ze is een echte Utrechtse die in het twentse land is gekomen en vond het heerlijk om iemand te vinden die niet oorspronkelijk van deze bodem komt en dingen herkent van onze streekgenoten.
En zo hebben we heel wat raakvlakken ontwikkeld.

Ergens voelt ze als een vierde kind aan, maar ook weer niet. Daar maakten we in het revalidatie oord al grapjes over maar het is een soort dubbelrol.
Toch klikt het heel leuk en de kinderen vinden het heel gezellig als ze komen. Vooral de middelste dochter want qua leeftijd liggen ze dichter bij elkaar. En ze houden van dezelfde soort muziek en humor, de jongste vindt ze leuk omdat de vriend ook dyslexie heeft en krullen ๐Ÿ˜‰ en toch aan de universiteit studeert.
Zie je wel niet dom ;-)zegt ie dan altijd.

In het revalidatie oord gaf ze aan zo snel mogelijk weer terug te willen naar haar oude woonplaats als de studie klaar was. Gisteravond gaf ze aan dat ze het toch wel erg naar hun zin hadden hier.
Leuk huis, studie loopt, en Meneer Williams maakte een grapje, en wij he.
Ze keek lachend en zei jazeker, dat speelt ook mee.
Het was een leuk moment, waarop een gesprek ontstond wanneer je aardt ergens en besluit je leven op een bepaalde plek een kans te geven.

In het revalidatie oord zeiden ze altijd dat de therapie nog jaren kon doorwerken en iedere keer op een andere manier kon landen.
Ik herinnerde haar eraan ;-)want toen we daar zaten , konden we het regelmatig op de korrel nemen.
Maar concludeerden wij, het is ook echt zo!

Advertenties

7 thoughts on “Landen

  1. Leuk dat jullie elkaar nog steeds zien… Dat verbonden voelen is een typisch iets en heeft niks te maken met leeftijd of achtergrond of wat dan ook. Soms is het er gewoon. Koester het. Maar dat doe je al ๐Ÿ˜‰

    Like

  2. Fijn dat je in dat revalidatie-oord een mede droevig konijn vond. Je hebt dan iemand die zich net zo voelt als jij en dan maakt leeftijd en waar je vandaan komt geen bal meer uit. Jullie hebben je daar alles eruit kunnen gooien tegen elkaar. Da's fijn.

    Leuk dat jullie (en jullie partners) nog steeds elkaar zien en dat de kinderen het ook leuk vinden.

    Gezellig zo'n avondje gourmetten en lekker over van alles en nog wat kwebbelen en ook fijn dat het met jullie allebei zo goed gaat…!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s