Examens

De examens zijn begonnen voor de middelste en aangezien ze op een landbouw vmbo zit, is ze vorige week al begonnen.
Een klantgesprek voeren, een offerte maken, een tuin aanleggen, gisterochtend rabarbermoes maken , het ging haar allemaal met het grootste gemak af.
Gistermiddag kwam het examen Nederlands. De middelste mag graag snel lezen en dan denken dat ze het wel weet. Wij weten dat dit haar valkuil is en we drukten haar op het hart, lees rustig, neem je tijd , je staat prima en je kan het.

Om vier uur kwamen de antwoorden van de tekstverklaring en ze was het huilen nabij. Zoveel fouten gemaakt. Ze zakte in een enorme dip. We hebben haar nu verboden de antwoorden te bekijken op internet.
Je kan er niets meer aan veranderen zei Meneer Williams en er kan nog veel gebeuren.
Gelukkig bestond het examen niet alleen uit tekstverklaring, maar ook uit een brief en samenvatten en daar is ze heel goed in.

Samen hebben we gekeken wat ze moet halen voor haar examen Nederlands, een 4,1…nou dat moet toch lukken zeiden wij.
Ach zei Meneer Williams , anders doe je “gewoon”een herexamen…..dat was natuurlijk helemaal om van in een dip te schieten.

Ze heeft nu tot maandag vrij, en dan moet ze weer een aantal vakken doen, voordat ik geopereerd word is ze klaar , en duimt u mee,dat ze het haalt!!

Advertenties

14 thoughts on “Examens

 1. Natuurlijk duimen we mee! Het komt vast goed. Hier ook een examenkandidaat die iedere middag haar antwoorden na zit te kijken. Gelukkig valt het tot nu toe niet echt tegen. Wens je dochter veel succes!

  Like

 2. Oh erg hè, die examenstress… Moet zeggen dat middelste er ook last van had na het Nederlands examen (VWO) maandag. Maar toen bleek dat er tig klachten waren geweest op laks, en zelfs de schrijfster van de tekst aangaf dat het een onmogelijke opgave was zelfs voor haar, was Mirte weer iets beter te pas. Hopelijk voor jullie en ons loopt het allemaal toch goed af. Duimen maar toch?

  Like

 3. Echt wel, ik zei ook tegen de middelste je weet nooit of er nog opgaven uit worden gehaald, of hoe de normering is.Ik denk altijd het valt wel mee haar kennende!
  En we duimen gewoon door voor onze kinderen !

  Like

 4. Klopt, ook hier een VWO dochter die niet naar de antwoorden van het examen Nederlands wilde kijken, maar dat na afloop toch deed, en furieus werd. De klachtensite van het Laks stortte in en uiteindelijk kwamen er meer dan 10.000 klachten binnen over het examen Nederlands. Dat moet bijna wel een verhoogde normering opleveren. Sterkte alle examenvaders en -moeders, en -leerlingen uiteraard. Groet, Hsm.

  Like

 5. Ik zal ook duimen…weet nog wel dat die van ons examen moesten doen, dochter dacht ook altijd dat ze onvoldoendes gehaald had, met het kijken op internet.
  Toen het echte punt kwam, viel het alles mee,en was ze toch geslaagd…
  Gewoon afwachten..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s