Werkschuw tuig

Een mevrouw die een full time baan heeft publiceerde dit op facebook, haar man werkt ook full time en haar dochter van 10 gaat altijd naar opa en oma. Vanaf dag 1 dat ze weer ging werken.
Het huis wordt verbouwd, van het weekend zijn ze naar Engeland geweest, verjaardag van een vriendin vieren, en ze gaan te pas en te onpas op vakantie.

In mijn ogen vind ik dit een heel kwalijk plaatje, ze hebben het over mensen die maar thuis zitten of in de wachtkamer van de dokter.
Beste mensen, bijna niemand zit voor zijn plezier in de wachtkamer bij de dokter of krijgt alles vergoedt.
En als je jezelf zo zielig vindt, er is niemand die zegt dat je 60 uur en 30 uur in de week moet werken en je kinderen naar de opvang moet brengen, om je (te) hoge hypotheek rond te kunnen breien. Daar was je allemaal zelf bij.

De keuze om in de wachtkamer van de dokter te zitten is bijna nooit vrijwillig, als die mensen een keus konden maken, stonden ze gezellig in de pauze op hun werk koffie te drinken en gingen ze om 5 uur fluitend naar huis. Maar helaas is de keuze voor deze mensen gemaakt door een andere “macht”.

Dus mijn vraag is simpel stop toch met veroordelen van andere mensen, prijs je zegeningen en oordeel eens wat minder!

Advertenties

22 thoughts on “Werkschuw tuig

 1. Pffff, idioot dit plaatje inderdaad!
  Ze maken zelf de keus om veel te werken, ze willen zelf graag goed verdienen en ze willen kinderen, ze kopen zelf zo'n duur huis dat ze een hoge hypotheek nodig hebben enzovoort. Als iedereen het met wat minder zou doen dan heeft ook iedereen het leuk.

  Like

 2. Ik word echt hééééééééééééél erg kwaad van dat plaatje en dat soort opvattingen. Inderdaad heeft helemaal niemand gezegd dat ze zoveel moeten werken. Hebben ze helemaal zelf bedacht omdat ze graag een luxe leven leiden en zichzelf waarschijnlijk ook heel erg interessant vinden. Pfff ik zit hier nog gewoon boos te zijn.

  Like

 3. Ik ga heel wijselijk mijn mond houden. Ik werk in de gezondheidszorg en zie HEEEEEL veel misstanden. Er wordt ontzettend veel misbruik gemaakt van ons zorgstelsel. De draagkracht van de werkende mens is zo ongeveer uitgeput, moeten ze helemaal uitgemolken worden?

  Ik stel voor dat er meer controle komt zodat de goeden het niet moeten ontgelden van de kwaden.

  Ik scheer geen kam. Ik heb niks tegen zieke mensen. Anders zou ik mijn werk ook niet doen nl 🙂

  Like

 4. Toevallig misschien, maar er zijn wel degelijk mensen die om de haverklap bij de dokter in de wachtkamer zitten omdat ze het interessant vinden om van alles te hebben. Toevallig ken ik er al twee.

  Like

 5. Ik geloof dat er echt wel misstanden zijn hoor, maar die zijn er ook in de kinderopvang, hoeveel ouders geven opa en oma op als zijnde oppas , vangen daar de belasting voor en opa en oma zeggen we hoeven niets, ik ken daar ook een aantal voorbeelden van, helaas.

  Like

 6. Het bijzonder vond ik een reactie op facebook onder dit plaatje “hai, ik heb je plaatje gelijk bij mij geplaatst, mijn buren zijn ook van die luie donders , zitten de hele dag op een hun dikke reet.
  Ik was helemaal verbaasd..heb je je buren op facebook? Weet je wat er daar thuis aan de hand is??
  Ik snap het gewoonweg niet, dit soort dingen

  Like

 7. Het plaatje is wel erg extreem, het gaat ook om twee uitersten. Mensen kiezen vaak zelf voor die hoge hypotheek, die topbaan, die vele uren werken en daardoor voor minder tijd met de kinderen. Niet iedereen die niet werkt, kiest daarvoor, maar er is zeker een groep mensen die het allemaal wel best vindt en lekker op de bank blijft zitten.
  Ziek zijn, daar kiest natuurlijk niemand voor en dus alleen al daarom is dit plaatje erg verwerpelijk. Maar de werkkwestie… tja. Misstanden zul je helaas altijd wel houden.

  Like

 8. Klopt, zuster Klivia. Ik ken een zeer politiek correcte verpleegkundige op de afdeling nierziekten van een groot academisch ziekenhuis, die zich uitslooft om dure medicijnen voor haar patiënten geregeld te krijgen en meemaakte dat die medicijnen op familiebezoek in het buitenland voor veel geld werden doorverkocht. Want in Nederland kun je die medicijnen gratis krijgen. Zij is inmiddels de ontkenningsfase voorbij.
  In het stadsdeel waar ik woon is politiek en etnisch cliëntelisme en corruptie tot kunst verheven. In ruil voor instemming met een subsidietoekenning van 20.000 euro krijgt een wethouder voor zijn volgende termijn een ander baantje. De politicus die hier eens de bezem door wilde halen werd afgelopen zomer koudgesteld. Een subsidie voor een gezondheidsradiozender voor Afrikaanse vrouwen. Een subsidietoekenning voor een gezondheidsmarkt voor obesitas bij Caribische vrouwen want die hebben natuurlijk een heel ander soort obesitas dan Nederlandse vrouwen.
  Dus mij zie je niet meer bij de solidariteitsridders. Terwijl ik daar vroeger wel bij hoorde.
  Natuurlijk begrijp ik dat de echte zieken en echte werklozen zich beledigd voelen. Dit toont des te meer aan dat de gemiddelde burger voor wat betreft solidariteit overvraagd wordt. De gemiddelde burger wil heus wel bijdragen aan mensen die het echt nodig hebben, maar niet aan de calculerenden die doen alsof. En ja, ik ben zelf ook boven de 45 en werkzoekend, maar ik ga er niet vanuit dat alles een recht is, zoals ik bij sommigen wel zie.
  Nog een vraagje: hoe komt het toch dat binnen sectoren die als dienstverlenend en 'links' bekend stonden, zoals de zorg en het onderwijs inmiddels zoveel mensen niet meer links stemmen? Zou dat toch niet iets met zichtbaar misbruik van doen hebben?
  Er is bovendien bij het ontwerp van dit regeerakkoord gewoon een fout gemaakt. Er is teruggegrepen op oplossingen van de jaren 70 (inkomensafhankelijke premie. Maar er is voorbij gegaan aan dat de zorg veel meer mogelijkheden biedt en veel duurder geworden is. Te vroeg geborenen sterven niet meer, tachtigplussers worden nog geopereerd, ouderen krijgen een scootmobiel.De kosten zijn geëxplodeerd. Dan kun je niet teruggrijpen op verouderde oplossingen van veertig jaar geleden onder het mom van 'solidariteit'.

  Like

 9. GOh dat plaatje gaat wel kort door de bocht zeg. Knap dat ze denken dat het zo zit, maarre weten ze ook de reden waarom ze thuis zitten?

  Hun kiezen toch voor een dure hypotheek? heeft de buurman/vrouw niet voor ze gekozen, zij kiezen voor de kinderopvang, terwijl als ze een lagere hypotheek hadden gekozen, mama ook thuis had kunnen zijn, of wat denk je van papa en mama dagen dat ze thuis werken? Het is van HUN een bewuste keuze om zoveel te gaan werken.
  Is de keuze van hun buren een bewuste keus? denk het niet, denk dat die mensen liever net als ieder ander ook aan het werk zijn. Weten die mensen ook dat die mensen soms wel meer als 40 sollicitatie brieven PER MAAND opsturen, al is het maar schoonmaakwerk, om weer aan het werk te zijn en in het sociale “circuit”te komen?
  Of die buurvrouw met haar scootmobiel, die door ziekte en medicatie steeds dikker wordt, bijna niet meer normaal kan functioneren, en er ik weet niet wat voor over zou hebben om aan het werk te zijn, of zelfs maar 1x mee te mogen maken om een kindje te mogen verwelkomen? (wat nooit zou gebeuren, omdat dit niet kan door haar ziekte) Inplaats daarvan moet ze om de haverklap rusten, bijkomen als ze weer eens die nierdyaliese (voor hoe lang dat nog gaat) heeft gekregen minimaal 3x per week.
  Of zullen we het hebben over die vrouw die pleinvrees heeft, door haar geweldadige ex helemaal murf gemaakt IN ELK OPZICHT lichamelijk en geestelijk, als een man per ongeluk haar aanstoot, krimpt ze in elkaar en zit ZIJ zich te verontschuldigen, omdat dit in haar geest letterlijk getimmerd is, de anorexia of boulimia die ze ontwikkeld heeft, doordat ze altijd te dik genoemd werd door haar ex, hij haar sloeg waar de kinderen bij zijn, haar kinderen angst hebben om zonder mama te zijn, en altijd meteen naar huis bellen of mama nog leeft omdat mama zelfmoord heeft geprobeerd of er mee bezig is.
  DIe alleen nog leeft omdat ze weet dat ze dit haar kinderen niet aan kan doen, bang is om buiten te komen omdat ze bang is dat haar ex haar of erger haar kids wat aan doet, ze haar kinderen met heel veel pijn ophaalt, omdat haar lichaam kapot is, ook al ziet ze er aan de buitenkant normaal er uit, ze is zoveel mishandeld dat de binnenkant zoveel opdoffers heeft gekregen dat de minste inspanning haar lichaam veel energie kost, en mede door de anorexia blijft ze zo mager.
  Ze is bezig zich er boven op te werken en naar de dokter, haar kinderen van onder de 14 regelen de afspraken bij dokter en geestelijke hulp, omdat ze zich te veel voelt en vind dat dit onnodig is.

  DIt is in twee gedeeltes even gedaan, omdat het langer is geworden dan de bedoeling was, sorry

  Like

 10. Zal ik nog even doorgaan?, en dan loopt zo eentje zo'n plaatje neer te zetten, ik wilde dat zulke mensen zich eens ECHT intresseerden in mensen en het verhaal er achter eens leerde kennen!
  Dan zul je zien dat er genoeg mensen zijn DIE WEL WILLEN MAAR NIET KUNNEN, MAAR ER ALLES VOOR OVER HEBBEN OM NORMAAL TE KUNNEN LEVEN.
  Maar ja het is zo makkelijk om te oordelen zonder de echte reden te weten, is stuk makkelijker en je kunt makkelijker anderen de schuld geven, van fouten die je zelf in je verleden gemaakt hebt.
  Tuurlijk zijn er ook die er goed misbruik van maken, die moeten hard gestraft worden, zodat de mensen in beide catogerien normaal kunnen gaan leven, en de bloedzuigers de volle pond krijgen.

  Maar leer eerst het verhaal kennen, voor je oordeelt, sommige mensen waarderen de intresse alleen al, omdat hun wereldje, naja hun wereldje soms alleen nog maar bestaat uit hun huis, misschien als dat nog gaat frobelen of iets, en misschien die vele dieren die u/ jij niks vindt. En misschien kan je diegene ook weer helpen door ze te laten zien dat ze toch meer waard zijn, door bijvoorbeeld samen te gaan frobelen, of te vragen of ze je bijvoorbeeld kunnen helpen met naaien, haken, of kaartjes maken, of misschien wel een website voor je opzetten, daartegen over kan je een lekker maaltijd, gezellige avond bij jou thuis, of misschien helpen met die schilderrijtjes ophangen die diegene zelf niet kan ophangen, of even helpen met kleine dingetjes, die voor jou normaal zijn, maar voor diegene een wereld van verschil maakt.
  Kan wel doorgaan zal dat even niet doen 😉 maar om een paar verhalen zonder naam even kenbaar te maken.

  Maar er zijn inderdaad genoeg mensen die thuis blijven zitten omdat het wel zo makkelijk is, en die verpesten het voor degene die de hulp echt nodig hebben.

  OOrdelen het makkelijkste wat er is….

  Sorry werd echt even kwaad om dit plaatje.

  Veel Liefs,
  Ruby

  Like

 11. Het plaatje is heel extreem, en het uitlokken van reacties was zeker ook het doel van degene die de teksten er bij verzon. er zitten heel veel grijstinten tussen. Lang niet ieder kostwinnersgezin dat bruto 70000 verdient, baadt in weelde en gaat op wintersport. Een goed inkijkje in hoezeer Nederland nu reeds al aan inkomensnivellering doet biedt: http://www.nivelleren-is-een-feest.nl

  Like

 12. Plaatje is extreem en de goeden lijden onder de slechten. Helaas is het altijd zo geweest en zal het altijd zo blijven. Ik ben van de solidariteit en aandacht hebben voor elkaar. Maar dat geloof wordt de laatste tijd regelmatig op de proef gesteld. :-S

  Like

 13. inderdaad, 't is een eigen keuze hoe veel of hoe weinig je werkt. Nou, dit meisje heeft nog geluk dat ze terecht kan bij haar oma en opa, zal ze later nog een schat van herinneringen aan hebben… denk ik toch. Een goede band met de grootouders is veel waard!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s