Uitslag

Inmiddels is de definitieve uitslag er van de instantie en de teller is blijven steken op 61,4%.
Dat is het % wat ik niet meer kan werken volgens deze dokter. De arbeidsdeskundige had er zelf ook zijn vraagtekens bij maar had wel een aantal beroepen gevonden wat ik nog kon doen.

Vooral in de zorg zag de goede man mogelijkheden, koffie rondbrengen en huishoudelijke taken verrichten. Ik keek de goede man aan en vroeg of ik dan niet van de regen in de drup kwam.
De zorg staat toch bekend om zijn werkdruk en tekort aan personeel?
De meneer haspelde wat dingen en ging hele moeilijke berekeningen maken, gelukkig is Meneer Williams van de berekeningen en stelde daar een aantal vragen over.

In het verloop van het gesprek gaf de arbeidsdeskundige aan dat het misschien een optie was om bezwaar aan te tekenen. Zodat we het allemaal fijn nog een keer konden uitleggen, waarop wij aangaven dat in het rapport van de arts toch wel een aantal dingen niet waren meegenomen.
Dit had mijn bedrijfsarts ook al aangegeven en ik heb uiteraard gevraagd naar de adequate therapie.

Ik kreeg tot mijn verbijstering daar het antwoord op dat de arts dat er neer moest zetten. Eh…neer moest zetten… gebaseerd op??..Op eigenlijk natte vingerwerk.
Dus..u zegt als klant van deze instelling , nee ik kan dat niet meer, u onderbouwt dat met goede argumenten, dokters achter u, therapeuten. En een dergelijke arts zegt, met adequate therapie gaat het over, maar kan dat op geen enkele manier onderbouwen.
Dat voelt toch wel …heel erg als onrecht aan.

Ik durf u wel te bekennen dat ik gistermiddag mij een flink aantal borrels heb ingeschonken, ondanks dat ik weet dat het niet goed is, noem allemaal maar op.
Ook heb ik nog niet het gevoel , ik ga de barricade op. Nee, zelfs het tegendeel, ik was juist van die barricade afgestapt omdat het niet meer ging.
Maar ik houd niet van onrecht, en gevecht hierover gaat dus nog weer verder.
Zo goed voor mijn geweldige energielevel 😦
Iemand nog een kopje koffie, ga ik dat nu even rondbrengen!

26 thoughts on “Uitslag

 1. Ik snap je frustratie, vind het trouwens ook een vreemd getal. Waarom die ,4? of is dat nu net die koffie die je rond mag brengen? Ik heb trouwens liever een kopje thee met zo'n heerlijke gevulde koek. Je weet wel van je bakker 🙂
  Sterkte!!!

  Like

 2. Ik herken het helemaal. Ben ook voor een vergelijkbaar belachelijk percentage afgekeurd (en ik snap nu echt helemaal waar dat vandaan komt, daar niet van, het UWV moet toch wat en dit is een manier om dat 'objectief' te doen). En ja, ik zou ook bepaald werk kunnen verrichten, hoezo: werk? Het is er helemaal niet!
  Wilde eerst ook op de barricaden, maar het is het me niet waard. Een hoop stress en onzekerheid en misschien wat procentjes erbij, ik weet het nog steeds niet, hoor. Voor mij geldt nu dat ik er voldoende vrede mee heb en er niet tegenin ga. Tenzij het lichamelijk weer een boel slechter wordt, dan kan ik dat misschien wel hard gaan maken met hulp van een specialistische beoordelingsarts. Het blijft gewoon ontzettend balen dat je ziek bent en niet meer kunt wat je wilt. Dat is voor mij altijd het grootste struikelblok geweest en nog: je kunt en wilt dingen, maar ook weer niet, want je bent ziek, je lichaam houdt je tegen en in je hoofd bruist het.

  Like

 3. Indertijd werd mij ook rustig gezegd dat ik nog wel het een en ander kon doen, totaal geen rekeing houdend met mijn beperkingen.(het kwam de berekeningingen wel goed uit, zo kon ik voor driekwart , mnl 35 % goedgekeurd worden) dus ging ik gedeeltelijk te werk en binnen een paar maanden was ik weer net zo ziek….gevolg, volledig afgekeurd. Het kon tòch niet, zelfs niet met een halve baan….maar ik had wel er wéér een burnout bij 😦
  Ik zou die borrel ook genomen hebben. Sterkte!!!!

  Like

 4. Halloo-hoo ik ben nieuw hoor kom zomaar binnenvallen.
  Helaas ken ik dat soort ambtelijke molens ook!
  Ik kan het me helemaal voorstellen: van die borrels.
  Niet dat het helpt 😉
  Maar je zou toch uit je vel springen bij zoveel onrecht.
  Sterkte! en toch maa een fijn weekend.

  Like

 5. Die 61,4% heeft te maken met de berekening over je arbeidsongeschiktsheid, deze word gemaakt op basis van het verschil wat je verdiende voor en wat je na afkeuring nog (volgens het uwv) kan verdienen, dit verschil drukt het uwv uit in een percentage dat in in dit geval 61,4% Met andere woorden verdien je voor je ziek zijn een minimum loon, dan ben je volgens deze berekening dus meer arbeidsongeschikt dan iemand met de zelfde beperkingen die een modaal inkomen kreeg. En hele rare percentages.

  Like

 6. Ongelofelijk hoe het werkt! Ik kan vooral zo ontzettend boos worden op mensen die over je oordelen terwijl ze je nog nooit hebben gezien of gesproken, uitgaande van hun idee van standaarden die overigens steevast niet kloppen. En dan moet jij daarna weer vechten en het tegendeel bewijzen terwijl je je energie natuurlijk wel 100x beter kunt gebruiken.
  Sterkte!

  Like

 7. Ik heb ook vaak met zulk soort instanties te maken gehad. Probeer het je niet persoonlijk aan te trekken en blijf sterk en zeker van jezelf. De instanties denken alleen aan het geld en niet aan de persoon en ze dekken zichzelf met de raarste regels en termen in. Soms komt men gewoon buiten zijn schuld bij zo'n instantie terecht en de manier waarop men dan behandeld wordt…ik wens het niemand toe. Mensen staan er niet bij stil, totdat ze er zelf mee te maken krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s