Feestjes

Om 12 uur vanmiddag viel de deur achter de laatste gast dicht! Het feestweekend van de jongste zat erop.
Het was geslaagd, het was gedoseerd en het was gupta-proof en het was volgens de jongens het leukste feestje ooit!

Vrijdag begonnen we met traktaties op school en om drie uur haalden we hem op van school, reden naar oma om met oma schoenen te gaan kopen.
Hij vond het helemaal super en mocht van oma prachtige schoenen uitzoeken. Ik had nog kortingsbon van de zaak en gaf deze aan mijn moeder. Dat hoeft toch niet, stribbelde ze tegen maar ik vind een kortingsbon van 10 euro echt wel waard om te gebruiken.
De 10 euro kreeg de jongste en niet voor in de spaarpot deze keer zei ze heel nadrukkelijk.
Laat nu tegenover de schoenenzaak een speelgoedzaak zitten!

Terug naar huis waar we heerlijk gingen gourmetten met zijn oudste zus en zwager erbij. Mijn moeder was helemaal gelukkig want in haar eentje gourmetten deed ze nooit. Ze genoot met volle teugen van het samen zijn.
Meestal gooien we alle familie en vrienden op een hoop en is het 1 drukke middag waar we uitgeput van zijn maar daar hadden we dit jaar geen zin in.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur kwamen zijn drie vriendjes en werd er heerlijk patat gegeten. We reden daarna naar de sterrenwacht hier in de buurt. Het was ijskoud en pikkedonker. De sterrenwacht staat op een van de donkerste plekken van Nederland.
De jongens mochten eerst rondkijken en we kregen daarna een film over ruimtereizen. Ze waren er alle vier stil van. Toen kwam het hoogtepunt, de telescoop. We gingen naar boven , waar de wind waaide en het zo immens koud was…maar mooi!
Ze waren er allemaal stil van, en we bekeken de maan , alsof hij zo dichtbij was.
Daarna het planetarium, waar we uitgezakt in heerlijke stoelen naar boven mochten kijken.

De jongens waren er stil van, wat geweldig was dit. Een jongetje kwam een paar keer naar ons toe,wat geweldig dat ik mee mocht zei hij steeds. Zo ontroerend vond ik dat!
Thuis lagen er drie matrassen klaar, en rolden de jongens erin.
Vanmorgen om 9.15 uur was de eerste wakker en haalden ze met z’n drieën lekkere broodjes. Een ontbijt met kinderchampagne en lekker kletsen.

Wij kijken met z’n allen super tevreden terug op deze verjaardag en zijn verjaardagsfeest. Maar neemt niet weg dat ik heerlijk geniet van de rust op dit moment!

12 thoughts on “Feestjes

  1. Klinkt helemaal goed. Was inderdaad benieuwd of dat ene jongetje ook mogen komen maar ik zie dat dat toch een beetje is gelukt. Ja, en zo'n sterrenwacht is prachtig op die leeftijd. Toevallig hebben wij er hier ook eentje vlak in de buurt en toen zoon in groep 7 zat hebben wij daar ook zijn feestje gevierd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s