Prachtige dag

De aanleiding om naar Den Haag te gaan was niet leuk, de vader van mijn vriendin was overleden. Haar ouders wonen sinds jaar en dag in een mooie kustplaatst tegen Den Haag aan en de crematie ging daar dus ook plaats vinden.
De plechtigheid vond laat in de middag plaats, en zo stelde Meneer Williams voor om eerder naar Den haag te gaan om iets samen te doen.

Onze keus viel op panorama Mesdag, beide waren we er als kind geweest en het best indruk gemaakt maar we wilden het ook graag als volwassenen ervaren.We zoefden naar Den haag, reden met open monden rond in de buurt van panorama mesdag. De gebouwen en huizen, prachtig.
Panorma mesdag was prachtig, we vonden de schilderijen geweldig en het was er erg rustig. Het is geen museum om uren rond te hangen maar dat hadden we ook zo ingepland.
Het is grappig dat je als kind eigenlijk wel kijkt naar dingen, maar als volwassenen heb je veel meer het geduld om rond te kijken en op details te letten. En tegenwoordig is er een virtuele rondleiding bij die het ook leuk maakt omdat je elk detail naar voren kan halen.

Na Panorama Mesdag lag er een nog een “gat”van 2 uur tot aan de plechtigheid en we besloten naar het strand te rijden in Kijkduin. Het weer zat ons ontzettend mee. De wind was hard maar de zon scheen en was zelfs warm. We hebben heerlijk gewandeld aan zee, wat gedronken in een strandtent.
En met moeite namen we afscheid van de zee.

De plechtigheid vond plaats in een prachtig crematorium. Nu vind ik dat geen plekken waar ik van denk, kom laat ik ze eens wat vaker bezoekenn, maar dit crematorium lag prachtig. Vooral omdat ik eigenlijk er van uit ging dat het wel een kil gebouw midden in een druk gebied zou zijn. Het lag helemaal midden in een bos.
De plechtigheid was mooi, het verdriet van mijn vriendin en haar familie was aangrijpend. Maar iedereen die sprak,gaf aan dat de vader nu rust had. De goede man had zijn hele leven gereist, gefeest, gewerkt, lief gehad en was gaan dementeren. De laatste jaren was hij niet meer de man die hij was. Dat hadden wij ook gezien, en nu was hij 84, en eigenlijk zo weggeleden uit het leven door een hartstilstand.

Na de plechtigheid vlogen we door naar Zoetermeer om bij een andere vriendin te genieten van zelfgemaakte kippensoep. Het medicijn tegen alles;-). Het was enorm gezellig en warm.
Laat in de avond rolden we ons bed in, wat een dag, een dag met een lach en een traan.

Advertenties

11 thoughts on “Prachtige dag

  1. Gecondoleerd, dat ten eerste.

    Klinkt allemaal gezellig en de foto's die ik zag op FB illustreerden dat ook. Goed dat jullie er ook nog samen even op uit getrokken zijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s