Voortgangsgesprek

Gisteravond hadden wij het voortgangsgesprek van de jongste. Na zijn start die hij sociaal geweldig maakte maar daardoor het schoolwerk wat liet liggen, heeft hij nu ook alle cijfers opgehaald.
En deze school is niet zoals andere scholen (gelukkig 😉 en ook de klassieke 10 minuten gesprekken kennen zij niet.
We hadden een gesprek van een half uur, waar de jongste ons met behulp van vragen van de mentor en een docent ons ging vertellen hoe hij het laatste half jaar had ervaren.

Zat er een half jaar geleden nog een wat kleinere groep 8 jongen,zat er gisteravond een doorgeschoten jongen in zijn zoveelste nieuwe broek en schoenen van dit jaar omdat wij naast zijn geestelijke ontwikkeling, zijn lichamelijke ontwikkeling amper bijhouden.
Hij vertelde hoe hij had geleerd te plannen, hoe hij was gaan ontdekken dat het best wel veel werk kostte om alles onder de knie te krijgen maar dat hij ook ontzettend trots op zichzelf was omdat hij al zo ver was gekomen.

De mentrix was ook enorm trots omdat hij echt stinkend zijn best had gedaan en dat de ondersteunde traject klas hem zo veel verder had gebracht. Is de traject klas nog nodig, wij als ouders knikten heel uitbundig, hij was er wat makkelijker in. Ik red mij al aardig hoor, zei hij stoer met zijn al veel lagere stem.
Zo goed zei de mentrix dat je soms vergeet er naar toe te gaan? Hij moest lachen, klopt zei hij maar dan ben ik zo druk met andere vakken. En we zien dat ook, dat hij zo gedijt met deze manier van lesgeven en deze school.

Een kind met een vrij lage citoscore doet het enorm goed op een praktijk havo. Dat bewijst voor mij maar weer, dat zo”n cito niets zegt over een kind. Op deze school hebben ze namelijk niet alleen hun vaardigheden in rekenen en taal nodig maar ook daadkracht, lef, jezelf onderscheiden en moed.Veel moed, om jezelf te laten zien wat pubers vaak erg moeilijk vinden om te doen.

Na het gesprek reden wij naar huis en hij was enorm tevreden over het gesprek net als wij. Mama..rijden we nu langs de mac, dan doen we nooit meer en mijn gesprek ging zo goed. Wij moesten enorm lachen en zeiden dat het voor deze keer mocht. Innig tevreden maakte hij een instagram foto, kijk net als die en die mama, die gingen ook na hun gesprek naar de mac.
Gelukkig dacht ik, niet alles is al helemaal groot geworden 😉

Advertenties

15 thoughts on “Voortgangsgesprek

  1. Geweldig!!! Een citotoets is grotendeels ook wel een momentopname hoor. De jongste stiefdochter kreeg als advies ¨het wordt een leuke havoleerlinge¨ en inmiddels heeft ze VWO met zeer hoge cijfers afgerond en studeert ze nu psychologie. Lekker is dat hoor, Mac-cen om iets te vieren!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s