De verbouwing

 

17952911_1536997509684411_7019606384394253228_n

De middelste heeft een prachtige kamer op zolder, helemaal over het hele huis heen. De zolder is helemaal verbouwd toen  we hier kwamen wonen. Geïsoleerd, mooie nieuwe dakramen erin, spotjes in het plafond, zoveel mogelijk stofvrij ingericht, noem allemaal maar op. Het enige nadeel is dat ze een vlizotrap naar boven heeft die in een andere kamer zit. Dat is echt jammer maar op dat moment was iedereen blij met die verbouwing en dachten we , als ze later ouder is en een vriend krijgt zien we wel verder.

Inmiddels is ze 21, en het liefst wil ze op zichzelf wonen. Ze heeft een contract bij een werkgever waar ze heel graag werkt, maar dit contract is voor 7 uur vast en de rest is flexibel. Daar kan je heel weinig mee, meestal werkt ze rond de 30/35 uur maar er zijn ook weken van 16 uur. Om dan een huishouden te kunnen financieren moet je echt meer zekerheid hebben en uiteraard zou ze op een kamer kunnen gaan zitten, maar dat wil ze niet en wij vinden dat ook onzin.

Ons huis heeft ook een garage, en voor de garage zit een soort halletje met inloopkast. Voor wie ons huis ook kent, weet hoe onpraktisch deze ruimtes zijn. We hebben al vaker met de gedachte gespeeld om de garage en halletje te verbouwen maar hadden eigenlijk geen haast of directe aanleiding. Daarbij, de jaren dat ik  heel moe was en amper wat aan mijn hoofd en lijf kon hebben moest ik er ook niet aan denken.

Maar met wat meer energie, ook wat meer ruimte om wat te doen besloten we om de garage en halletje te gaan verbouwen ,voor de middelste tot eigen appartementje. We hebben geen idee hoe lang het duurt voordat ze een ander contract krijgt, gaat ze ooit samenwonen (ze heeft nu wel sinds 2 maanden weer een vriend..maar om die gelijk vast te pinnen op samenwonen is ook zo wat;-) en als ze weggaat is het een mooie ruimte om mijn creatieve en hopelijk minder vermoeide geest zijn werk te laten doen.

We zochten een timmerman die met ons mee ging denken en vonden een geweldige timmerman. Samen met zijn zwager komt ie rond 9 uur aanrijden en begint dan op zijn gemak te klussen. Het zijn aardige mannen op leeftijd die dit klussen voor hun lol doen, hij heeft altijd een eigen bedrijf gehad en nu de tijd aan zichzelf. Hij vindt het heerlijk om mooie/praktische oplossingen te bedenken. Tegen half 4 vind ie het goed geweest en gaan ze weer op hun gemak naar huis. Er zit altijd een dag of meerdere dagen tussen voordat ie weer komt. Ik ben daar zo blij mee. De verbouwing kost mij bergen energie en ik ben gebroken als ze weer weg gaan. Bijkomtijd is gewoon nodig voor mij.

Inmiddels staat er een prachtige opzet, de middelste is helemaal blij, een eigen appartement, eigen keuken, eigen toilet en vloerverwarming. De timmerman zei al, die gaat nooit meer hier weg. Ze krijgt ook een eigen voordeur, en aan de achterkant kan ze zo via de tuin met twee stappen in het huis staan. De badkamer is beneden dus al wil ze om 3 uur snachts douchen kan gerust, we slapen boven en horen daar niets van.

Maar wat een aardverschuiving komt er los in huis, aan spullen, aan het toch ineens ruimtekort hebben. Waar moet alles heen? Help..wat doen we met al die rommel! En zo zijn we druk bezig, creëerde Meneer Williams een prachtige werkplek voor mij in de woonkamer. Aan een prachtige lange steigerhouten tafel zit ik nu te typen terwijl rechts van mij ruimte is voor de naaimachines en ruimte om te tekenen of patronen uit te werken. Gisteren hebben we nog kasten gehaald en die zijn boven de tafel opgehangen.

Ik maakte er een prachtig social media plaatje van, en wat u niet ziet op de foto is de enorme berg rommel aan de andere kant van de kamer..waar ik iedere keer weer een stukje oplossing voor vind. Het komt allemaal wel weer goed, maar help..wat een werk!

 

7 thoughts on “De verbouwing

  1. Wat een mooie oplossing voor je dochter! Waardeloos is dat tegenwoordig toch met die contracten hè? Onze dochter heeft ook zo’n lollig contract waardoor ze niet op zichzelf kan wonen. 😦

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s