Happy kiwidag

Vandaag vier ik mijn kiwidag, in de bariatrische wereld wordt een maag zoals de mijne ook wel een kiwimaag genoemd. Vorig jaar lag ik te wachten in het voorportaal van de ok , en dacht ik nog..ik kan best zeggen dat ik het niet wil. Dat kan best wel..maar ik kan het ook gewoon doen en wie weet hoe het dan gaat. En daar heb ik u van op de hoogte gehouden. Van mijn ups en downs, dat ik heel trots op mezelf ben.

En de downs heb ik wat op de achtergrond gehouden omdat ik dat jammer vond van alle leuke dingen maar die zijn er uiteraard wel. Als eerste de enorme betweters, de zogenaamde beste stuurlui zal ik maar zeggen. Met al hun “tips”en “kennis”stonden en staan zij vooraan. Het voelde soms net alsof ik een klein kind was..of er net 1 had. Dan kunnen mensen je ook steeds van die heerlijke tips geven die ongetwijfeld heel vriendelijk bedoeld zijn maar zo rottig overkomen ๐Ÿ˜‰

Mensen gaan je ook hele onbeleefde vragen stellen, hangt je vel nu niet overal? Lubbert je buik niet? Heb jij ook flapperarmen…als ik de vraag terug stelde keken de mensen mij heel verbaasd aan. Het was blijkbaar heel gewoon omdat te vragen maar ik vind dat niet zo netjes. Je vraagt toch ook niet aan iemand die pas bevallen is, goh zit alles weer op zijn plek, en hoe zit het daar beneden?

Ongevraagd krijg je ook van andere mensen hun mening. Ik zou het nooit doen hoor en dan komt er een hele riedel waarom niet. Prima zei ik dan, maar ik wel omdat..en dan werd ik vaak onderbroken want dat wilde men niet horen. Eerder blogde ik er over, maar sommige vriendschappen hadden er onder te lijden. Heel bijzonder want behalve de kilo”s veranderde er niets aan mij. En mijn kledingkast uiteraard ๐Ÿ˜‰

Heel veel dikke mensen voelden zich op een of andere manier aangevallen merkte ik ook al. Terwijl ik dat helemaal niet doe maar alleen al het feit dat ik geopereerd ben was al een soort “verraad”. Ik accepteerde mijzelf niet, ik was niet trots op mijn zware lijf. Ik was geรฏndoctrineerd door de media en de medische wetenschap. Er bestaat helemaal niet zoiets als gezond gewicht. Slanke mensen kunnen ook heel ongezond zijn, kijk maar eens naar jezelf want jij slikt toch ook vitamines.

Nu denk ik..boeie..maar in het begin vond ik dat heel moeilijk, ging ik het uitleggen waarom, verklaren noem maar op. Tegenwoordig haal ik mijn (ranke) schouders op en denk ,het is wel best. Ik vind wel ,dat welk gewicht je ook hebt, het belangrijk is dat je een gezonde levensstijl hebt. En dat die voor iedereen anders is, dat weet ik ook. We zijn ook allemaal andere mensen. Maar oordeel niet over mensen die je niet kent, waarvan je dus een paar dingen weet.

Maar op deze leuke, regenachtige kiwidag ga ik uiteraard iets leuks doen. Een hele tijd geleden blogde ik over mijn voorliefde voor Didi kleding. Dat werd ontzettend leuk opgepakt door de Didi zelf. Ik kreeg een kledingbon van de Didi. Helaas zat er geen Didi meer hier in de buurt dus ik reisde naar Zwolle af om daar kleding te kopen. Inmiddels heb ik hun online winkel ontdekt en hangt de helft van mijn kast alweer vol met Didi kleding! Vorige week op mijn verjaardag shinde ik al in een outfit van ze en vanmiddag ga ik lunchen met een vriendin in een nog nieuwere outfit. Ik heb er helemaal zin in! Want de ups zijn nog steeds leuker en belangrijker dan de downs!

Voor iedereen een fijne dag en voor mezelf..Happy Kiwidag!

pixlr_20171212233718534

Advertenties

28 thoughts on “Happy kiwidag

 1. Mens wat zie je er geweldig uit .Ook ik heb al eerder gezegd ook toen je meer gewicht had was je een mooi mens ,nu spat je gewoon van het scherm af met je stralende lach .Je hebt gelijk ,laat de zeurpieten en beterweters links liggen en geniet ! Ook al weet ik dat het niet eenvoudig is geweest ,mag ik een heel klein beetje jaloers zijn op jouw figuurtje ?
  Lieve groetjes Elisabeth

  Like

 2. Wauw, prachtig zie je er uit! Je mag heel trots op jezelf zijn. Denk dat sommige mensen die t zo over het gewicht hebben, in wezen zelf dit misschien ook heel graag zouden willen.
  groetjes
  Roelien
  p.s. vooral het setje met t groene vestje vind ik je top staan!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik vind jou een prachtig, dapper en moedig mens, want het is geen kleine stap die jij een jaar geleden hebt gezet! En je mag echt trots zijn op de prestatie die je hebt behasld dit afgelopen jaar! Top! En gefeliciteerd met jouw kiwi-verjaardag! ๐Ÿ˜˜

  Liked by 1 persoon

 4. Ik zag al wat foto’s voorbijkomen, je ziet er geweldig uit! En wat super dat het je al met al toch zo goed bevallen is, ondanks de “downs” Laat iedereen kletsen, als jij lekker in je vel zit en gezond bent en voelt is dat toch prima!

  Liked by 1 persoon

 5. Ik voel me vereerd dat ik je het hele jaar heb mogen volgen hier maar vooral ook op Instagram. Je bent een kanjer, maar volgens mij heb ik dat dit jaar al veel vaker gezegd :p. Ik hou ook erg van Didi, gelukkig zit er hier wel een dichtbij.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s