Raken

Gistermiddag opende ik facebook en zag een oud-collega staan met een taart. Het project waarin zij werkte bestond 10 jaar. En ineens raakte het mij vol. Zij en ik..wij zijn samen het project gestart. We hadden er heel veel zin in, hadden een leuk team, veel ideeën en het was geweldig om op deze manier met kinderen te werken.

Het raakte mij echt vol in mijn hart en ik moest vreselijk huilen. Want ik zit thuis..al ruim 5 jaar echt en de jaren daarvoor half. Want het is namelijk deze zomer 10 jaar geleden dat ik voor een routine operatie naar het ziekenhuis ging en nooit meer de oude ben geworden. Dat er operaties volgden, periodes van hoop en periodes van ellende..

Had ik ook nog de pech dat Meneer Williams in het zuiden aan het werk was dus ik heb m maar een berichtje gestuurd dat ik mij zo rot voelde. Dat ik het niet leuk vond maar dat ik uiteraard de collega heb gefeliciteerd want voor haar is het geweldig. Meneer Williams was een al troost maar kon toch het gat in mijn hart niet wegnemen. Het verdriet over dit alles kwam er zo enorm uit dat ik er zelfs van schrok.

Niets accepteren of aanvaarden..nee gewoon heel erg boos en verdrietig was ik. Ik maakte een kop bouillon en ging call the midwife kijken. Om maar vreselijk te kunnen meehuilen met bevallingen en zielige mensen in arme wijken. Het hielp allemaal maar even.

Vanmorgen stond ik op en bedacht mij een stukje te gaan fietsen en een bezoek te brengen aan mijn favoriete garenwinkel. Het was donker en ineens realiseerde ik mij dat het regende. Vloekend op het regenweer, want ik wilde die knerpende kou en zon en terug (of lente, maar dat zit er nog niet in 😉 moest ik weer enorm huilen. Ik snifte en snufte in mijn eentje maar kon mijzelf niet meer troosten merkte ik.

Waar ik jaren zorgvuldig aan had gewerkt leek ineens niet meer te werken. Alle troost en comfortabele dingen ten spijt ..ik ben enorm verdrietig. Het is geen depressie maar puur verdriet en gemis van die baan, het meedraaien, dingen bedenken , uitvoeren , waardering ..eigenlijk alles waar je voor werkt.

Was ik ook nog eens 2 ons zwaarder..u begrijpt mijn dag is al helemaal stuk…en zelfs een kopje van mijn heerlijke earl grey thee biedt geen troost. Ik denk dat ik vandaag mijn vriend netflix maar eens uitgebreid op bezoek laat komen. Wie weet helpt dat vandaag en kijk ik morgen wel verder!

Advertenties

26 thoughts on “Raken

 1. Maar dat is toch heel normaal?! Je bent iets kwijtgeraakt waar je heel veel waarde aan hechtte, veel uit haalde, van hield. En niet omdat je er voor gekozen maar omdat het je overkwam. En al die jaren heb je een dubbel gevecht geleverd, om fysiek beter te worden en om mentaal overeind te blijven. Je had helemaal geen tijd en ruimte om echt te rouwen over dit verlies. Nu wel. En dat, lieve schat, betekent gek genoeg dat je niet meer zo hard hoeft te vechten.
  Huil jij maar. Het is zwaar k.. dat je ook dit kwijtraakte.
  *geeft een dikke, begrijpende, knuffel *

  Liked by 1 persoon

 2. Soms kijk het verlies je recht aan en dat hakt erin. Het verlies blijft. Meestal kun je er wel mee dealen maar nu dus even niet. Dat mag. Ik vind het sterk van je dat je er open over durft te zijn in deze happy FB-wereld.

  Toitoi en groetjes,

  Dorothé

  Liked by 1 persoon

 3. Natuurlijk hakt dit er in en dan is verdriet begrijpelijk en heel normaal. Het gedwongen moeten opgeven van je baan geeft toch ook een soort van rouwproces en daarbij hoort verdriet. Dus huil lekker uit en wees lief voor jezelf. Dikke knuffel!

  Liked by 1 persoon

 4. Aaaaaw wat vervelend voor je maar je mag verdrietig zijn, je mag boos zijn, je mag hartverscheurend huilen om alles!! Soms moeten dingen jaren later nog even langskomen om er weer even heel erg bij stil te staan. Is volkomen normaal. Sterkte knuffel en de donderwolken lossen weer op… (haha hoor wie het zegt 😂😉)

  Liked by 1 persoon

 5. Ik wilde hetzelfde zeggen wat ik bij Sabine haar reactie ook las dus laat ik niet in herhaling vallen. 😉
  Dat dit nu zo heftig naar boven komt betekent dat het nu tijd is om over het verlies van je baan en alles wat daar aan vast hangt, mag rouwen. Dus jank maar en voel dat diepe gevoel, probeer er niet voor weg te lopen. Je komt hier doorheen, hoe heftig het ook is. xx

  Liked by 1 persoon

 6. Ik ken je niet natuurlijk, behalve van je stukjes maar ik weet wel dat je voor rouwen energie nodig hebt. En misschien (speculeer ik even) voel je je nu pas goed genoeg om het rouwproces om alles wat je verloren hebt toe te durven/kunnen laten. En dat is zwaar qut natuurlijk nu je net weer lekkerder in je vel komt te zitten. Maar wel nog een noodzakelijk kwaad. En rouwen is geen lineair proces, het komt en het gaat, afhankelijk van waar je mee geconfronteerd wordt. Vandaag een stukje verwerken en morgen hoop ik, weer verder met je leven 🙂

  Sterkte

  Like

 7. Ik sluit me aan bij mijn voorgangers, ik voel je verdriet en de rauwheid daarvoor door het beeldscherm heen. Ik geef je virtueel een knuffel en een arm om je heen, en snel terug naar de garenwinkel om jezelf te verwennen, dat verdien je.

  Liked by 1 persoon

 8. Ik sluit me aan bij al de wijze en bemoedigende woorden die hier boven al geschreven staan. Ik leef met je mee en geef je bij deze een arm om je schouders.
  Het verdriet en de rauwe pijn zijn heftig, maar zoals ik je ken uit wat je deelt op je blog, denk ik dat je veel kracht en liefde hebt om na dit rouwen ook weer stappen te zetten in hoe jij je leven, je werkleven, verder vorm gaat geven.

  Liked by 1 persoon

 9. Af en toe heb je gewoon zulke dagen. Denk je dat je alles hebt verwerkt, krijg je dat. Maar het ook best wel eens ‘lekker’ om zo enorm te huilen en ik denk dat het wel ergens goed voor is. Het komt er wel uit op zo’n manier. Ondanks dat het op dat moment niet goed voelt en je je zo enorm verdrietig voelt. Als ik mij zo verdrietig voel, koop ik ook altijd iets lekkers voor mezelf, maar bij mij is dat meestal een lekkere bodylotion of zo.
  Sterkte.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s