Normaal

Op de kop af ben ik 14 maanden geleden geopereerd. En vandaag bereikte ik het zogenaamde normaal bmi. Dat is voor mijn lengte (1.68) 70.2 kilo. Ik vind het wel prima zo, en in het ziekenhuis vonden ze het 12 kilo geleden al prima zo. Dus nu moet ik mij weer melden omdat ze bang zijn dat ik naar ondergewicht ga. Daar heb ik hartelijk om moeten lachen maar toen ik gisteravond naar mijn handen keek dacht ik wel..mwaa ik kreeg van die stakerige handen en dat vind ik niet zo mooi.

Uiteraard heb ik wel meer plekken van mijn lijf waarvan ik denk ..zou wel eens een make over mogen hebben. Want je wordt er niet strakker op van al dat afvallen. Ik wandel elke dag, en zwem nu in de winter 1 keer in de week. Meer energie heb ik op dit moment gewoon niet. Ik zou wel willen maar aan de andere kant merk ik dat slechter tegen de kou aan. Soms voel ik mij net een ijsbeer als ik de deur uit ga qua kleding. Wat ook weer logisch is want ik mis wel een vetlaagje.

En ik vind het heerlijk om op binnen te zitten, lekker te handwerken en te genieten van alle kaarsjes en gezelligheid. Ik merk echt dat ik in een soort winterslaap zit. Maar ik dwaal af.

Ik ben nog steeds blij dat ik het gedaan heb, ik heb er echt winst van. Wat zelfs voor mij een makkelijke rekensom is, want als je 55 kilo minder mee sleept ben je er minder moe van. Doet mijn knie alleen pijn als ik m overbelast, ben ik nog steeds een blijer mens. En eet ik tegenwoordig “normaal”. Niet maar in de mate waarin ik at, en bepaalde dingen kunnen echt niet meer..helaas de chocolade en de zoetigheid vallen daar ook onder. Maar ..daar deed ik het ook voor. Ik geniet ook van eten en denk niet meer in fout en goed qua eten. Ik eet echt wel eens een bakje chips en geniet daar ook best van.

Om de 14 maanden in het kort samen te vatten..top! Hijs ik mij nu in mijn ijsberenpak en ga ik een stukje zwemmen!

Advertenties

26 thoughts on “Normaal

 1. Idioot eigenlijk dat je dus bij een ‘normaal’ bmi ook volgens het ziekenhuis te mager bent..
  Dat straktrekken komt echt – het heeft tijd nodig – net als het bewegen. Hier schijnt het zonnetje in de vrieskou, dan gaat het bij mij kriebelen 😉
  Fijne dag!

  Liked by 1 persoon

 2. Gewoon prachtig dat je dit bereikt hebt. En wat fijn dat je je zo goed voelt. En weet dat je, door zo open en eerlijk te delen hoe dit voor jou gegaan is, in ieder geval mij geholpen hebt om eerlijker na te denken over wat ik doe en eet om mijn gewicht naar een gezonder niveau voor mij te brengen. Dank!

  Liked by 1 persoon

 3. Over wat een gezonde BMI is ben ik het ook niet zo eens, mijn echtgenoot heeft een gezonde BMI maar ik vind hem echt te mager, en zo ken ik nog wel meer voorbeelden. Dus trek je daar niet teveel van aan. Ik kreeg net ook je kaart, superlief! Ik deed het met veel plezier. Liefs van mij xxx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s